Епизод с пудел и големи суми пари: Докладът за корупцията в Агенция “Митници” отива в ДАНС и прокуратурата

2
Докладът съдържа подробна информация за разследване на корупционни практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев
Докладът съдържа подробна информация за разследване на корупционни практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев Снимка: ДПС

Докладът съдържа подробна информация за разследване на корупционни практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев

Делян Пеевски, председател на Движението за права и свободи (ДПС) и на парламентарната група на партията, е изпратил до Министерството на вътрешните работи (МВР), прокуратурата и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) доклад, изготвен от Временната комисия на 49-ото Народно събрание. Докладът съдържа подробна информация за разследване на корупционни практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев.

Според пресцентъра на ДПС, докладът включва показания от изслушванията на редица високопоставени лица, включително вътрешния министър Калин Стоянов, председателя на ДАНС Пламен Тончев, служебния министър на финансите Асен Василев и бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Освен тях са представени и данни от различни институции, включващи описания на контрабандни тирове с цигари, ценни подаръци като часовник, подарен на Живко Коцев от Стефан Димитров, и посещения на младеж и неговия баща в МВР и Министерството на финансите.

Особено внимание в доклада привлича епизод с пудел и големи суми пари, които са станали символ на шумния скандал. Според Пеевски, всички разкрития от доклада трябва да бъдат задълбочено разгледани от компетентните органи, за да се изясни истината. „Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит, за да се възстанови доверието на българските граждани в институциите и държавата“, казва Пеевски.

Той подчертава, че българските граждани имат право да знаят кой е откраднал техните пари и защо тези средства, предназначени за бюджета, не са стигнали до тях. По тази причина, според Пеевски, институциите трябва да работят активно и да не прикриват истината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Недоумяващ
    Защо сега борецо срещу корупцията подаваш сигнал,къде беше до сега??Че то корупция в Митниците има от как са създадени?Защо се навираш в светлините на прожекторите напоследък,заради магнита ли ?
  • -1
    4
    До 2
    Този въпрос го задай на ДеБил-ПеПерастите,които изпраха ДеБелян ПеПеевски
  • -1
    3
    До 1
    Свинята игра в един отбор с ДеБил-ПеПерастите,те го изпраха,те правиха ДеБилните си промени в Конституцията! Свинята обра КТБ,ама снимки с крупни контрабандисти имат Простото<Ококореното и оня БКП милиционер РазБойко Чашков хаха
  • 7
    2
    Кога?
    ще разберем къде отидоха парите ни, които ти открадна като пладнешки обирджия?Кога ще дойде моментът на истината за теб?
  • 9
    1
    Крадецът вика...
    Свинята взе да грухти срещу корупцията. А кой събори Булгартабак и остави хорицата без поминък, а КТБ? Как не си се родил в Китай, отдавна щяха да ти търсят дебело дърво да висиш на него...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари