Тошко Йорданов: Когато корупцията е при тях, ПП-ДБ се правят на гламави

0
ИТН готови за третия мандат“: Йорданов разкрива детайли за разследванията в Агенция „Митници“
ИТН готови за третия мандат“: Йорданов разкрива детайли за разследванията в Агенция „Митници“ Видео: БГНЕС

ИТН готови за третия мандат“: Йорданов разкрива детайли за разследванията в Агенция „Митници“

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН), Тошко Йорданов, коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, че отговорността за връчването на третия мандат лежи на президента. Той отбеляза, че част от партиите в сегашния парламент имат решение на националните си органи да не работят с Българската социалистическа партия (БСП). Във връзка с това, Йорданов изрази мнението, че "ако ще се прави сериозен опит с третия мандат, е логично той да отиде при ИТН".

„Ако е при нас, ще изпратим покана за разговор до всички, включително и на независимите в това Народно събрание. Наясно сте кой има по-голям шанс да го реализира“, коментира Йорданов.

Йорданов също така се изказа по въпроса за доклада за Агенция „Митници“, внесен от Делян Пеевски в Народното събрание. Той отбеляза, че самият доклад е бил подаден в прокуратурата преди два месеца. „Не знам защо Делян Пеевски чак сега внася доклада за „Митници“ в Народното събрание. Трябва да попитате него. Аз този доклад съм го дал в прокуратурата преди два месеца“, заяви Йорданов, подчертавайки, че лично е внесъл документа заедно със Станислав Балабанов.

Според Йорданов, наличието на доказателства за контрабанден канал в Агенция „Митници“ е очевидно, като посочи, че директорката и още двама души са арестувани. Той подчерта, че тежките мерки се налагат, когато има сериозен доказателствен материал. В същото време, Йорданов изрази любопитство дали комисията ще провери евентуалното участие на бившите министри Бойко Рашков и Асен Василев в случая.

„Излязоха достатъчно ясни информации, че тези двамата, които са се занимавали с контрабанда, че в МВР са си ходили като вкъщи“, добави той, като обвини министър Рашков в нерегламентирани срещи и прескачане на йерархията. "Министър Рашков нерегламентирани срещи, прескачания на цялата верига. Асен Василев пък е настоявал за директор на МВР Хасково да бъде сложен един техен приятел на снимки по бански. Асен Василев излъга, че не ги познава, но директорът на ДАНС каза, че има доказателства за комуникация на Асен Василев с един от двамата контрабандисти. Така че това си е работа на прокуратурата да го разследва“, смята депутатът от ИТН.

Йорданов също така засегна темата за корупцията и отношението на служебния министър Николай Денков към обвиненията. Той изрази ирония към твърденията, като спомена снимки на куче порода пудел с пачки евро и обвини Денков в лицемерие.

В заключение, председателят на ДПС и на парламентарната група на ДПС, Делян Пеевски, е изпратил до МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49-ото Народно събрание за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях. В доклада са описани подробности от изслушванията на редица важни фигури, включително вътрешния министър Калин Стоянов и председателя на ДАНС Пламен Тончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    10
    Ха ха
    Тошко е напълно прав,вмирисаните корумпирани ДеБил-ПеПерастки бройлери са най продажната измет в новата история на България! Всички видяха от какви хора беше предложения кабинет от ПП/ДБ (малкото ДПС)- от наркоман травестит, от вече доказан мошеник ПеПераст, от всякакви послушковци, приближени до Трактора и Маджо. А за Простото- с фалшификациите и убийството на пътя да не говорим. ДеБил-ПеПерастите са гнусна крадлива сган!
  • -2
    9
    Възмутен
    Некъпаният смрадливи ДеБил-ПеПерасту, трябва да са по ниски от тревата, след като се подиграха с България предлагайки за име на партията им - "Продължаваме Промяната" след което стана ясно,че са най обикновени корумпирани Пеевски Подлоги!
  • -2
    8
    Учуден бесарабски гей
    Дори и за учуден смрадлив третополов анално-олабен бесарабски гей като мен е ясно че Не е тайна,че всеки гравитиращ около киевската клоака е олицетворение на корупцията.Нека само да си спомним как и кой организира прехода от фалшив социализъм към "пазарна икономика", кой организира "масовата приватизация", кой се гордееше с "мирния преход" в България.Това разбира се бяха СеДеругите,а за приватизацията (всъщност ограбвация) основна роля игра драгалевският крадлив мангал ИБан Лостов! Ако в България имаше прокуратура, цялата шайка на преименуваната БКП в ПП/ДБ вече щяха да са в следствието и с повдигнати обвинения! Простото,Ококореното,Нексомир,РазБойко Чашков,Гнома,Мравояда и всички други знайни и незнайни нагъзени ДеБил-ПеПерасти трябва да бъдат вкарани в трудови лагери за да стане България нормална държава!
  • -4
    7
    Кур за Зеленски
    На УСраинските насрани корумпирани подлоги ДеБил-ПеПерасти да им еба путката майна продажна и гъза насран ПеПерастки да им еба,в гъза и после в устата!
  • 5
    6
    Анонимен
    На гламав се правиш ти , Тошко!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари