Еманюел Макрон призовава за незабавно спиране на доставките на оръжия за Израел

2
Френският президент призовава за дипломатическо решение на кризата в Газа
Френският президент призовава за дипломатическо решение на кризата в Газа Снимка: АП / БТА / Архив

Френският президент призовава за дипломатическо решение на кризата в Газа

Френският президент Еманюел Макрон отправи призив за незабавно спиране на доставките на оръжия, използвани от Израел в операциите му в ивицата Газа. Изявлението беше направено в събота по време на интервю за телевизия France Inter.

"Приоритетът сега е да спрем доставките на оръжия, подхранващи конфликта, и да се върнем към политическо решение", заяви френският държавен глава, цитиран от информационна агенция Франс прес.

Макрон подчерта, че Франция не изпраща никакви оръжия в региона и призова международната общност да настоява за деескалация на напрежението. "Франция не доставя оръжия", категоричен бе той.

Изявлението на френския президент идва в момент на нарастващо международно безпокойство относно продължаващия конфликт между Израел и Хамас, който води до значителни човешки жертви и хуманитарна криза в ивицата Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Куролап Нетаняху
    Ей бабоеб, да еба баба ти да еба!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари