Елван Атилла: Пеевски ще си отиде или ДПС ще се разцепи

3
Доскорошният председател на ДПС в Несебър е била отстранена от Делян Пеевски, твърди тя
Доскорошният председател на ДПС в Несебър е била отстранена от Делян Пеевски, твърди тя Снимка: стоп - кадър

Доскорошният председател на ДПС в Несебър е била отстранена от Делян Пеевски, твърди тя

Пред ДПС има два пътя – органите на партията да отстранят Делян Пеевски като съпредседател, или да се отиде към разцепление. Това се разбра от коментар за ситуацията в движението в предаването „(О)позиция“ на Елван Атилла – доскоро председател на общинската организация на ДПС в Несебър, а сега вече отстранена от Пеевски, както тя самата твърди.

Тя посочи, че е гласувала за Делян Пеевски на Националната конференция на ДПС, проведена на 24 февруари. И се обърна емоционално към него: „Г-н Пеевски, аз дадох доверие, сега оттеглям моя глас, моето доверие от вас, и призовавам всички, които са гласували на тази национална конференция, да оттеглят своя глас и своето доверие от вас, г-н Пеевски.“, пише СЕГА.

Според Атилла съпредседателят на ДПС се отдава на самоуправство след изборите. „Който не е с Пеевски, е против Пеевски – това е. Той чисти хората на г-н Доган. Той иска самостоятелно да управлява ДПС. Той иска да бъде като ЕООД, а ние в ДПС 34 години винаги сме имали устав и правила“, описа положението Атилла. По думите ѝ, Пеевски „ползва държавната машина за бухалка“.

Тя е убедена, че контролът върху партията продължава да се държи от Доган. „Г-н Доган никога не е губил контрола. Той винаги контролира партията. Той е нашият почетен председател. 34 години ние се водим по него. Видяхте, преди 4 години само с един знак направихме в Росенец събирането (контрапротестът на ДПС през 2020 г. – бел.ред.)“, каза Атилла.

По думите ѝ, Пеевски е бил избран от Доган, тъй като на ДПС са необходими „млади и нахъсани хора“. Тя отрече версията, че вътре в партията има разцепление по етническа линия. „Ние сме гласували за г-н Пеевски с абсолютно мозинство. Изпълнихме волята на нашия председател“, изтъкна тя.

За бъдещето на партията Атилла посочи, че вътрешните опозиционери искат Доган да поеме отново оперативния контрол и да реши с партийните органи дали и кой да стане председател. „Ние си избираме председател, който да върши административни, оперативни неща, а г-н Доган е лидер! Лидер! Председателят е едно, лидер е друго. Председателят ние го избираме и го пускаме да управлява партията – за избори, административни неща. Лидерът на партията е много, много различно и много голямо. Нашият лидер е Ахмед Доган. Лидер!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Плановете на Пеевски
    Корумпираните съд и прокуратура в бг са частните бухалки на Пеевски. ПЕЕВСКИ ДЪРЖИ ПРЪСТА СИ НА КОПЧЕТО ЗА АРЕСТА НА БОРИСОВ. СЛЕД КАТО АРЕСТУВА И ПРЕМАХНЕ БОРИСОВ, ПЕЕВСКИ ЩЕ ПРЕМАХНЕ И ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ЗА ДА ОВЛАДЕЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е НЕГОВА. ЦЕЛИТЕ НА ПЕЕВСКИ СА: ПЪРВО - ПРЕМАХВАНЕ НА СТАРОТО РЪКОВОДСТВО В НЕГОВАТА ПАРТИЯ И ОВЛАДЯВАНЕ НА ЦЯЛОТО ДЕПЕСЕ И СЛЕДВА ВТОРИ ЕТАП - ПЕЕВСКИ ИЗПОЛЗВА КАТО ЧАСТНА КОРПОРАЦИЯ ДПС, ЧРЕЗ СВОИТЕ БУХАЛКИ АРЕСТУВА И ПРЕМАХВА БОРИСОВ - ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ЗА ОВЛАДЯВАНЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ... ЗАЩО МИСЛИТЕ, ЧЕ В МОМЕНТА боко тиквата СЕ ПАЗИ СЪС СНАЙПЕРИСТИ ПО ОГРАДАТА?!
  • 8
    2
    Коментар за ситуацията в ДПС
    На Пеевски скоро ще му правят сватба - сюннет дюйюню .
  • 7
    1
    Аз
    150 кила лой май ще си ходи? Предлагам за две седмици да мине през Дубай!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари