Елка Недкова: Неработенето на румънците причинява задръстванията на Дунав мост

0
Друг проблем е паспортното гише, което е едно за четири кантара, разкри превозвачът
Друг проблем е паспортното гише, което е едно за четири кантара, разкри превозвачът

Друг проблем е паспортното гише, което е едно за четири кантара, разкри превозвачът

След разразилия се скандал около преминаването на камионите по северната ни граница и необходимостта от заплащане на такси в единствения частен паркинг на Дунав мост 2, правителството обеща да се ангажира с осигуряване на равнопоставеност за всички превозвачи. В резултат започнаха проверки на всички гранични места за престой на камиони.

Елка Недкова, представител на сдружението „Аз имам камион“, сподели, че проблемът с опашките на пътя Русе - Силистра съществува от години. Тя посочи, че жителите на околните населени места трудно стигат до работа поради непрекъснатите задръствания, предизвикани от товарните автомобили. „Всеки, който иска да използва буферните паркинги, трябва да заплаща за инфраструктурата, която ползва. В таксата са включени достъп до бани и тоалетни“, подчерта тя, предаде NOVA.

Във Видин, според Недкова, опашките на Дунав мост не са били разрешени въпреки управлението от българо-румънско държавно дружество. В Русе ситуацията е малко по-различна, тъй като там става въпрос за партньорство между общината и частна фирма. Въпреки това големият проблем според нея е свързан с неефективната работа на румънските служби, които често спират работа без предупреждение, понякога дори за 45 минути на час. Друг проблем е недостатъчният брой паспортни гишета – в Русе има само едно, обслужващо четири кантара.

Недкова също така отбеляза, че нейните камиони не заплащат за ползването на буферни паркинги, защото използват система за виртуална опашка. Тя обясни, че при този модел няма нужда от допълнителни бележки, които да са необходими за преминаване на границата. „В Русе, когато влезеш в буферния паркинг, тогава заплащаш. Виртуалната опашка елиминира всякакви съмнения“, допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    НямамИме
    Права има огромна разлика между двете граници Дунав мост и Дунав мост 2. И да румънците масово и нарочно се мотаят и правят опашки. На всяка една граница където са тези хора е така. На Железни Врата 8 часа седях на моста от страната на Румъния, защото имаха заповед само 50камиона да минат за 1 смяна. Така че тия дървени философи преди мен където са коментирали по добре да се скрият в кабината и да си пият ракията. И без това са алкохолици само
  • 0
    5
    Бенедикт
    Моите уважения ама това е все едно да слушам жена монтьор. Колко километра има зад гърба си тая пача, че да дава акъл ?
  • 1
    4
    Пишман тираджия
    Ей мноо знае кака Недка, Не така Недке, не така... говориш колко да не заспиш.
  • 4
    3
    М дааа
    Недке,а опашките на Кулата,на сръбската и на турската граници пак ли са виновни съседите?
  • 0
    2
    МИТНИЧАР
    Няма тайни за недка.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари