Валери Христов: Шофьорите не са задължени да чакат в буферния паркинг

1
НАП ни провери за четвърти път тази година нямаме нарушения
НАП ни провери за четвърти път тази година нямаме нарушения

Номерцата за виртуалната опашка са напълно безплатни и никога не се е заплащало за тях

Продължава проблемът с дългото чакане на шофьорите на тежкотоварни автомобили на границата между България и Румъния, въпреки опитите на държавата да облекчи ситуацията. Въпреки създаването на работна група от министър-председателя Димитър Главчев с цел решаване на проблема с буферните паркинги, шофьорите продължават да се оплакват от изискванията да плащат за ползване на конкретни паркинги и чакането, което понякога продължава почти денонощие.

Шофьорите във Видин потвърждават, че трябва да ползват буферния паркинг, за да преминат границата, като споделят, че липсата на избор ги принуждава да плащат за място там. Един от тях дори сподели, че рисковете са големи, ако решат да пропуснат тази стъпка, тъй като има заплахи за повреждане на автомобилите им.

В Русе ситуацията изглежда малко по-различна, като шофьорите споделят, че процесът по преминаване през границата е оптимизиран и времето за чакане е намалено. Въпреки това те също трябва да минават през буферни паркинги, където трябва да получат номер, за да се наредят на виртуалната опашка, която им осигурява ред за преминаване през граничния пункт.

Управителят на буферните паркинги Валери Христов категорично отрича твърденията за принуда и плащания за виртуалната опашка, като заявява, че няма такси за номерата и никой не е задължен да стои на конкретен паркинг. „Всеки камион е спокоен да изчака там, където намери за добре. Не е задължен да изчаква в паркинга. Номерцата за виртуалната опашка са напълно безплатни и никога не се е заплащало за тях. Ние уведомяваме шофьорите кога е техният ред. Всеки има 12 часа да премине границата, след като излезе реда на виртуалната опашка. Никой не е принуждаван да спира точно тук. Всеки е свободен да спира, където желае. НАП ни провери за четвърти път тази година нямаме нарушения”, заяви Христов, предаде NOVA.

Работната група, създадена от министър-председателя, има за задача да предложи трайни решения за облекчаване на трафика и намаляване на времето за изчакване на границата, но засега конкретен резултат или промяна не са постигнати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Някой
    Интересно, че вече няма от онези момчета с таблетите да чака под моста и да проверяват номера на камиона...точно преди излизането от Дунав мост имаше едни там...сега вече нещо не се виждат...🤔🤔🤔
  • 17
    6
    aha
    Почвам да си мисля, че нарочно работят две гишета и нарочно се бавят за да може да пълнят касичката на мафията.
  • 14
    5
    Русенец
    Лъжец!
  • 3
    4
    archibal
    Интересно ми е ако не беше този паркинг тези тирове къде щяха да изчакват?
  • 15
    3
    Анонимен
    Този паркинг е прасенце-касичка на Таки и Пенчо Милков. Нали затова Герб го оставиха да е кмет, за да върви далаверата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари