Експерти обсъждат в Русе бъдещето на транспорта в Дунавския регион

0
Третият мост над Дунав и магистралата Русе-Велико Търново сред ключовите теми на събитието
Третият мост над Дунав и магистралата Русе-Велико Търново сред ключовите теми на събитието Снимка: Dunavmost / Архив

Третият мост над Дунав и магистралата Русе - Велико Търново сред ключовите теми на събитието

Утре, 11 октомври 2024 година, град Русе ще бъде домакин на значимо събитие в транспортния сектор - "Дунавски транспортен форум-2024". Форумът ще се проведе в Канев център от 10:00 до 17:00 часа, събирайки експерти и заинтересовани страни за обсъждане на ключови теми, сред които изпъкват плановете за третия мост над река Дунав при Русе и магистралата Русе - Велико Търново.

Организаторите на събитието - Научно-техническият съюз по транспорта, Федерацията на научно-техническите съюзи и Министерството на транспорта - са осигурили подкрепата на редица важни институции. Сред тях са Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Русенският университет "Ангел Кънчев", Университетът за национално и световно стопанство, Община Русе, Федерацията на българските технически интелигенти, Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", Техническият университет - София и Научно-техническият съюз - Русе.

Програмата на форума е структурирана в три основни части, предлагащи богато съдържание и възможности за обмен на идеи и опит. След официалното откриване от председателя на Научно-техническия съюз по транспорта, инженер Ясен Ишев, и приветствията от официалните гости, ще последват презентации на ключови теми.

В първата част на форума ще бъдат разгледани важни аспекти на транспортната инфраструктура в региона. Заместник-кметът на Русе ще представи визията за града като основен транспортно-логистичен хъб в Дунавския регион. Ще бъде обсъдено състоянието и перспективите пред дунавските мостове, като специално внимание ще бъде отделено на 70-годишнината на Дунав мост 1 - "Мостът на дружбата". Инженер Румен Марков от "Лардж Инфрастръкчър Проджектс" ООД София ще представи плановете за Дунав мост 3.

Втората част на форума ще се фокусира върху конкретни проекти и инициативи. Представител на Агенция "Пътна инфраструктура" ще запознае участниците с плановете за автомагистрала "Русе - Бяла - Велико Търново" и предстоящия ремонт на Дунав мост при Русе. Ще бъдат обсъдени и проекти, свързани с железопътната инфраструктура, включително внедряването на европейската система за управление на железопътния трафик по линията Русе - Каспичан и развитието на Русенския мултимодален терминал.

Форумът ще завърши с практическа част, включваща посещения на "Експрес Сервиз" ООД Русе и Пристанище Русе, давайки възможност на участниците да се запознаят отблизо с реалното функциониране на ключови транспортни обекти в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ники
    Експертите повече от стройтелите който правят ремонта що ли ,има много пари за крадене
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари