Джони Джоели се качва на сцената на „Green Rock Fest“

0
Готови ли сте за рок събитие, което ще разтърси Русе?
Готови ли сте за рок събитие, което ще разтърси Русе? Снимка: Джони Джоели / Facebook

Готови ли сте за рок събитие, което ще разтърси Русе?

На 7 и 8 септември, традиционният "Green Rock Fest Ruse" ще се проведе за 16-и път, като тази година обещава да бъде по-вълнуващ от всякога. Сцената пред Община Русе ще бъде мястото, където ще се съберат рок групи от България и чужбина, за да създадат неповторимо музикално изживяване. Събитието е организирано от сдружение "Грийн рок фест" с финансовата подкрепа на Община Русе, Общинската фондация "Русе – град на свободния дух" и щедри спонсори.

На 7 септември, събота, рок ентусиастите ще имат възможност да чуят пловдивската банда "DeatMag", плевенските "Strykers" с вокалиста Александър Симеонов, който е познат от популярното шоу "Гласът на България", както и италианската сензация "Dobermann", която за пръв път стъпва на Балканите. Вечерта ще завърши с изпълнението на "SEVI" - една от най-успешните български рок групи в момента.

На следващия ден, 8 септември, фестивалът ще продължи с младежката група от Шумен "DnD", русенската "Дилема" и група "BoiL" на младия талант Боил Каранейчев, познат от телевизионния екран. Гвоздеят на вечерта ще бъде концертът на американската рок звезда Джони Джоели, който ще се изяви на сцената заедно с българската група "Еридан". Това е единственият фестивал в България, който предлага на млади рок групи възможността да свирят редом до утвърдени имена, като им предоставя сцена за изява и шанс да създадат контакти в музикалната индустрия.

Четири от участващите групи бяха избрани чрез специална инициатива "Green Rock Fest в семейството", която изискваше всяка група да включва поне двама членове от едно семейство. Сред 12-те кандидати бяха избрани "DeatMag", "DnD", "Strykers" и "Дилема".

Малките посетители на фестивала също няма да скучаят, благодарение на инициативата на Младежкия парламент, който ще организира специална "Работилничка за малчугани".

През годините, "Green Rock Fest Ruse" е приютил млади рок групи и легендарни изпълнители от България и чужбина, включително известни имена като Джон Лоутън, Джо Лин Търнър и "Nazareth". Фестивалът продължава да бъде едно от най-значимите музикални събития в крайдунавския град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари