Джо Байдън се извинява за коментара си за "мишена" на гърба на Доналд Тръмп

0
Президентът обяснява, че коментарите му са били неправилно интерпретирани
Президентът обяснява, че коментарите му са били неправилно интерпретирани Снимка: БТА

Президентът обяснява, че коментарите му са били неправилно интерпретирани

Президентът на Съединените щати Джо Байдън се извини за своя коментар, че на гърба на Доналд Тръмп трябва да бъде поставена мишена, като поясни, че е имал предвид да се обърне повече внимание на политическите изказвания на бившия президент. Това се случи след опита за убийство на Тръмп по време на митинг в Пенсилвания, който остави бившия президент леко ранен.

Коментарът на Байдън и последствията

По време на телефонен разговор с донори, Байдън е казал: "Аз съм единственият човек, който може да победи Тръмп. Време е да поставим мишена на гърба му." Тези думи бяха интерпретирани като насърчаване на насилие срещу Тръмп, особено след опита за убийство, при който Тръмп беше леко ранен, а един от присъстващите загина.

В интервю за "Ен Би Си" Байдън обясни, че е използвал метафора, за да подчертае необходимостта да се фокусира върху политическите изказвания и действия на Тръмп. "Имах предвид да се обърнем повече внимание на това, което говори Тръмп, и да разобличим неговите лъжи и опасни политики," каза Байдън.

Реакции и отговори

Коментарът на Байдън предизвика остра реакция от страна на Републиканската партия. Много от тях обвиниха Байдън и демократите за насърчаване на насилие срещу Тръмп. Новият кандидат за вицепрезидент на Тръмп, Джей Ди Ванс, заяви, че реториката на демократите е довела директно до опита за убийство на Тръмп.

Байдън, от своя страна, призова за намаляване на политическата реторика и подчерта, че насилието никога не е подходящо в политиката. "Насилието никога не е подходящо. Никога, никога, никога, никога, никога в политиката," каза той в интервюто за "Ен Би Си".

Опитът за убийство на Тръмп

Опитът за убийство на Доналд Тръмп се случи по време на митинг в Пенсилвания. Стрелецът, идентифициран като Томас Матю Крукс, беше застрелян от снайперист на Тайните служби след като откри огън по Тръмп. Бившият президент беше леко ранен, а един от присъстващите загина.

Тръмп описа инцидента като "сюрреалистичен" и изрази благодарност към агентите на Тайните служби за тяхната бърза и ефективна реакция. "Аз съм жив благодарение на тяхната бърза реакция," каза Тръмп в интервю за "Ню Йорк Пост".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Учуден
    Джо БайПън е посмешище и пълна карикатура,на която се смее целият свят - ФАКТ! Друг ФАКТ е,че аз съм учуден бесарабски хомосексуалист и също съм посмешище но само за този сайт. Посраният памперс БайПън едва ли ще доживее до изборите през Ноември,така че Тръмп вече е спечелил - ФАКТ!
  • -2
    2
    Учуден
    Джо Байдън е познаваем по целият свят, а ЦПЗ-Русе е слабо известно извън Русе - ФАКТ! Аре всяка свиня да си знае гьола ....
  • 2
    1
    ЦПЗ - Русе
    Джо Байдън го изтървахме преди години.Как е стигнал до САЩ и станал президент? Ние не знаем. Да го завръщат по силата на споразуменията подписани от Цв.Цв.в едно отминало време.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари