Джо Байдън обявява мотивите да се оттегли от президентската надпревара

1
Президентът ще се обърне към нацията след изолацията си заради COVID-19
Президентът ще се обърне към нацията след изолацията си заради COVID-19 Снимка: Facebook / Джо Байдън

Президентът ще се обърне към нацията след изолацията си заради COVID-19

Американският президент Джо Байдън ще се обърне към нацията тази вечер в обръщение от Белия дом, за да обясни мотивите зад решението си да се оттегли от президентската надпревара в Съединените щати, която трябва да се състои на 5 ноември. Това съобщи агенция ДПА.

В изявлението, което се очаква да бъде първото му публично обръщение след като обяви края на кандидатурата си в социалните мрежи, Байдън ще предаде щафетата на вицепрезидентката си Камала Харис. Тази новина идва след като Байдън бе диагностициран с COVID-19 и се изолира в дома си в щата Делауер. Президентът се въздържа от публични изяви от миналата седмица, но се свърза с предизборния си щаб в понеделник, за да призове служителите и доброволците да подкрепят Харис с цялото си сърце и душа.

Телефонният разговор с щаба, който продължи четири минути, беше знак за ангажимента на Байдън към последните шест месеца от мандата му, въпреки че вече не е в надпреварата за втори мандат. След като даде отрицателен резултат на тест за коронавирус, Байдън се завърна във Вашингтон вчера.

Обръщението му към нацията е планирано за 20:00 часа местно време (03:00 часа българско време). Оттеглянето му е предизвикало известен хаос в предизборната кампания, но също така е дало възможност на Демократическата партия да преразгледа своите послания в конкуренцията с републиканския претендент Доналд Тръмп, който се стреми да се завърне в Белия дом.

Очаква се Байдън да подчертае постиженията си през последните три години и половина, да изложи аргументите си защо Камала Харис трябва да бъде избрана за президент и да предупреди за потенциалните опасности от втори мандат на Тръмп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Мухахахахаха
    От 2022г., света е бил расмиван от малоумното "царче", парясаното Зеле с прякор-"късото фаше", а тук някакъв третополов укропитешки олигофрен продължава да търси под вола теле и в гъза си хуй....
  • 0
    4
    myjaw
    Ех, джо, на кого оставяш в България верните ти доларджии, които всеки ден са в телевизиите и пропагандират за терористичните щати какви ценности идват оттам...
  • -1
    3
    Мухахахахаха
    От 2022г., света е бил расмиван от малоумното "царче", парясаното Пипи с прякор-"късото фаше", а тук някакъв русофилистичен олигофрен продължава да търси под вола теле.
  • -1
    2
    lsarr
    Как можа да допуснеш да те откажат... Кой сега ще разсмива почти цял свят?! Кой ще защитава и ще продължи да прокарва евроатлантическите хомосексуални "ценности"? Ти пръв изрече думите, че се гордееш, че американската нация е транссекуална! Дементен диктаторе джоусеф биден, защо се съгласи да те откажат и ти измислиха фалшив ковид?!
  • 1
    1
    БайПън
    Ама аз оттеглям ли се ? Пак съм забравил и пак съм напълнил памперса....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари