Две нови обществени чешми ще работят в центъра на Русе

3

Съоръженията ще разхлаждат в горещите летни дни

Две нови чешми ще бъдат изградени в централната градска част на Русе през месец август. Едната ще бъде разположена в обновената през миналата година от ОП „Комунални дейности“ градинка до пл. „Дунав“, а другата - в градинката до Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.

Чешмата до площад „Дунав“ ще бъде масивна, с 4 чучура, като на каменния постамент ще бъде монтирана бронзова фигура на закрилника на Русе Свети Георги. Тя ще бъде изградена на мястото, на което доскоро имаше нефункциониращо от години съоръжение. Втората чешма ще е разположена в една от алеите на градинката на пл. „Александър Батенберг“.

Новите градски чешми са част от устойчивата политика на Община Русе за подобряване на жизнената среда и осигуряване на удобни места за разхлаждане на русенци и гостите на града ни в горещите летни дни. Наша обща отговорност е да ги пазим от вандализъм и повреди“, каза кметът Пенчо Милков.

След назначена в края на месец юни проверка на състоянието на всички обществени чешми в Русе общинското предприятие „Комунални дейности“ ремонтира три от тях със средства от общинския бюджет. Двете се намират в алеята на булевард „Фердинанд“ и в алеята на булевард „Цар Освободител“, а третата - в Парка на възрожденците, до тенискортовете. Общинското предприятие има готовност да възстанови неработещата повече от 30 години чешма в централната част на парка, но това може да се случи едва след щателно обследване на подземните комуникации.

Чешмичката в близост до Доходното здание, която бе повредена преди около три седмици, също предстои да бъде възстановена. Счупеният по невнимание постамент се изработва от външна фирма и се очаква да бъде монтиран в най-скоро време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    А-у-у, каква новина...
    Тръпки ме побиват като гледам нефелните нови чешми, какво ли ще представляват последващите. Абе, няма ли да се намеси някакъв художествен съвет в тази самодейност?!
  • 3
    7
    Асен
    Какви чешми са това бе който ги е измислил с тези кранчета да го туря на майка му в гъза не можеш ръцете да си измиеш трябва някой да ти натиска копчето за да си умиеш ръцете това е пълен ташак онзи ден минах пред водното да пия вода и да си измия лицето и ръцете ами трудна работа не става а каква хубава чешма имаше в Русе всичко се прави от най скапаните материали било то чешми пейки кошчета за боклук не удобни са и немогат и година да изкарат едновремешните не бяха ли по добре бе изроди всичко беше здраво практично и удобно а сега боклук нищо не е като света само гледат да се откраднат парите от поръчката нищо не се прави за удобство и полза на Русенци всичко е боклук и се руши за месеци Пенчо малоумник такъв ти харесваш ли чешмите пейките кошчетата детските площадки кея парапетите улиците всичко е разруха помиар такъв излез се разходи и виж какви лайна си изсрал безхаберник такъв ти си по прост и некадърен от гнома бе олигофрен гнома беше дъното а ти си под него малоумник за нищо не ставаш да знаеш глупак такъв грозен
  • 5
    6
    Дани
    Ами супер!!!По възрастните хора, знаят че в градинката пред окръжна библиотека е имало чешмичка (до 90те години) Сега, следва да се помисли и за построяването на тоалетни!!!!! Това са двете най естествени нужди на организма __жажда и последствието!!!Дължа да отбележа, че както е имало много чешми, така е имало и много тоалетни,поддържани, чисти!!! Тези ''химически "_европейски извинете,но са отвратителни, както за потребителите, предполагам и за тези които ги почистват!!!!! Чешми,тоалетни, спирки, детски площадки, гари, автогари, тротоари, са НЕСЪИЗМЕРИМИ сегашните и предишните (от """лошото "време!! Естествено в полза на предишните!!! Защо бе, защо разграждате,а не надграждате!!!! Това пейки ли са, люлки ли са????Кой е облагодетелстван!!!Някой!!
  • 2
    5
    БСП
    тази третата до Руското Консулство работи вече седмици.. направихая и не я пуснаха ниикога компететните органи
  • 12
    4
    Имам спомен за....
    ...чешмите от преди прехода.Баха направени от масивни блокове мрамор или бяха облицовани бетонни отливки с мрамор.Не съм сигурен.Нямаха чупене.Как ги правеха ,не знам.Сега ако се отпуснеш върху чешмата и чинията почва да хлопа.Направени са с задника си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари