Двама мъже остават в ареста за домашно насилие в Ихтиман

0
Обвиненията включват телесна повреда и закани с убийство
Обвиненията включват телесна повреда и закани с убийство

Обвиненията включват телесна повреда и закани с убийство

Районна прокуратура - Самоков задържа двама мъже, обвинени в извършване на престъпления в условията на домашно насилие. Досъдебните производства са под ръководството на Териториално отделение - Ихтиман, като в двата случая се разследват тежки престъпления срещу личността и имота на пострадалите.

По първото дело, събрани са доказателства срещу 40-годишния А.М., който е обвинен в три престъпления: причиняване на телесна повреда, неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие и закана с убийство. На 21 юли 2024 година, в близост до имот на улица „Люляк“ в град Ихтиман, А.М. нанесъл удари по главата и тялото на С.А., с която живеел на съпружески начала. Вследствие на нападението, пострадалата е получила отоци, кръвоизливи и охлузвания. Свидетелски показания и справка за съдимостта на обвиняемия, който е с многократни присъди, подкрепят обвинението. С постановление на наблюдаващия прокурор, А.М. е задържан за срок до 72 часа.

Второто разследване се отнася до 43-годишния М.Д., който е обвинен за закани с убийство и неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие. На 29 юли 2024 година, в дом на улица „Кръста“ в Ихтиман, той се заканил на своя баща, Ф.Д., с престъпления срещу неговата личност и имот. М.Д. изразил намерение да го убие и да запали имота му, като по този начин възбудил основателен страх у пострадалия. Нарушението на заповедта за защита, издадена от Районния съд - Ихтиман, допълнително утежнява обвинението срещу него. М.Д. също е с многократни осъждания за престъпления против личността и собствеността.

Районна прокуратура - Самоков ще внесе искания за мерки за неотклонение „задържане под стража“ за двамата обвиняеми. Обвиненията срещу тях включват тежки престъпления, които могат да доведат до значителни наказания, ако бъдат признати за виновни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари