"Дунав ултра" стартира със 100 колоездачи

2
Международният велопоход започна от Видин
Международният велопоход започна от Видин Снимка: Facebook / Dunav Ultra

Международният велопоход започна от Видин

Единадесетото издание на велопохода "Дунав ултра" официално стартира днес във Видин, събирайки 100 участници от пет различни държави – България, Румъния, Украйна, Великобритания и САЩ. Това мащабно събитие, което комбинира спорт и туризъм, се е превърнало в традиция и има за цел да популяризира над 110 населени места по поречието на река Дунав и в Добруджа.

Участниците във велопохода са от различни възрастови групи и нива на подготовка – от любители до ветерани и по-напреднали атлети. Първите на старта днес бяха най-бързите колоездачи, които са изправени пред предизвикателството да изминат целия маршрут от 700 километра до Дуранкулак в рамките на 48 часа. Техният напредък може да бъде следен „на живо” чрез интерактивна GPS карта, която предоставя възможност на зрителите да проследят преминаването на състезателите през всяко едно от селата и градовете по трасето.

В навечерието на старта, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова приветства участниците на специално организирано събитие. Тя изрази подкрепата на общината към велопохода, който привлича все повече хора от България и чужбина. Създателят на маршрута Борис Бегъмов също изрази своята благодарност към общинската администрация и подари на кмета на Видин д-р Цветан Ценков колоездачна тениска с неговото име като знак на признателност за оказаното гостоприемство и подкрепа.

Единадесетото издание на "Дунав ултра" се реализира със съдействието на общините Видин, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Тутракан, Силистра, Генерал Тошево и Шабла. Събитието получи и подкрепа от Министерството на туризма, което го обяви за част от своята кампания "България - Открий и сподели".

По време на маршрута, участниците ще имат възможност да се насладят на уникални природни и културни забележителности, като същевременно ще допринесат за популяризирането на по-малко познатите, но също толкова ценни, кътчета на България. Велопоходът "Дунав ултра" продължава да утвърждава своята роля не само като спортно предизвикателство, но и като значима инициатива за развитието на туризма в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари