Дубаец придоби докторска степен в Русенския университет

6

Д-р Рашид Алнуайми е първият докторант на Емирството в България

На 03 юли 2024 година в Русенския университет "Ангел Кънчев" се проведе публичната защита на докторант Рашид Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми. Той успешно защити своята дисертация на тема "Бизнес развитие: стратегия и процес (Business development: strategy and process)" и придоби образователна и научна степен "Доктор" в професионално направление 3.8 Икономика, докторска програма "Икономика и управление (индустрия)", съобщиха от университета.

Дългогодишна подготовка и изключителни резултати

Д-р Рашид Алнуайми започва своето обучение в катедра "Бизнес развитие и иновации" към Факултет "Бизнес и мениджмънт" на Русенския университет на 01 май 2021 година. През целия период на своето обучение, той работи под ръководството на доц. д-р Людмила Михайлова и доц. д-р Емил Папазов, които го подкрепяха и насочваха във всички аспекти на неговата научна дейност.

Научното жури, председателствано от проф. дн Милена Кирова, включваше и други изтъкнати специалисти като проф. д-р Георги Забунов, доц. д-р Яна Стоенчева, доц. д-р Иво Костов и доц. д-р Дафина Донева. Те подчертаха високото качество на дисертационния труд, както и отговорното и компетентно отношение на докторанта към изследваните проблеми, свързани с бизнес развитието в Емирство Дубай.

Значими научно-приложни приноси

В своето изследване д-р Рашид Алнуайми разглежда различни стратегии и процеси за бизнес развитие, като се фокусира върху конкретни проблеми и предизвикателства в Емирство Дубай. Журито единодушно присъди образователната и научна степен "Доктор" на д-р Алнуайми, подчертавайки неговите научно-приложни приноси и иновативния подход към разглежданите въпроси.

“Д-р Рашид Алнуайми демонстрира задълбочени познания и отлични аналитични умения в своята работа. Той предложи нови перспективи и решения за бизнес развитие, които могат да бъдат приложени не само в Емирство Дубай, но и в други региони с подобни икономически условия,” коментира проф. дн Милена Кирова.

Историческо постижение за Русенския университет

С придобиването на образователната и научна степен "Доктор", д-р Рашид Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми става първият гражданин от Емирство Дубай, който е зачислен като задочен докторант и завършил своето обучение в Република България. Това е значимо постижение както за самия д-р Алнуайми, така и за Русенския университет "Ангел Кънчев", който за пореден път доказва своето високо ниво на образование и научна дейност.

Поздравления и бъдещи перспективи

Д-р Рашид Алнуайми изрази своята благодарност към научните ръководители, членовете на журито и целия екип на Русенския университет за тяхната подкрепа и съдействие през годините на неговото обучение. Той сподели, че възнамерява да продължи своите изследвания и да приложи научно-приложните приноси на своята дисертация в практиката, с цел подпомагане на икономическото развитие в Емирство Дубай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Никаква изненада
    След Доктор на Юридическите Науки от Либийски произход, защо да няма и Доктор по Сексология от Марс например? Очкваме и село Нисково да се превърне в Юридически Рай и Хъб на високоинтелигентни юристи с любовни чувства към колежки. Докторът на ВИММЕСС ще ги обучава в тактиката " Как да не Ви хване съпругата, че любите подчинена колежка на работното място". АМИН. .
  • 25
    5
    омерзен
    Ако искаш да разбереш кои са професорите в университета, само попитай кои са приятелите и роднините на ректора. Русенска поговорка.
  • 7
    4
    aha
    Всякакви бунгури се навъдиха да си купуват дипломи от зрънчо
  • 19
    3
    Време е
    А кога Русенският университет ще има докторант от Северна Корея? Режимът на Ким Чен Ун и управлението на селскостопанския унивилает много си приличат - само най-близкото семейно и приятелско обкръжение се ползва от благинки, а неудобните "се отстрелват" и отстраняват. Ами нали синът от млад професор и ръководител на катедра скоро трябва да стане и млад академик, а снахата да върви по неговия път от главен асистент. Благинки и помазвания има и за приятелите послушковци и за видни пенсионери комунисти. Та това са "постиженията" - пълна торба от Дубай и всякакви други азиатски, африкански, латиноамерикански и какви ли не "върхове". "Реката" трябва да тече и да пълни едни неща. А МОН да спи зимен сън.
  • -24
    2
    русенка
    И като я придоби отказа да прави секс с мене щото много му била порастнала работата...и сега пиша под всяка статия за РУ едно и също за да се излекувам от сексуалната фрустрация
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари