Държавният университет в Тараклия става структура на Русенския университет

0
Това съобщиха от пресцентъра на правителството
Това съобщиха от пресцентъра на правителството Снимка: Facebook

Това съобщиха от пресцентъра на правителството

Съгласно подписаното споразумение между правителствата на България и Молдова, Тараклийският държавен университет ще стане структура на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Това значително ще улесни достъпа до българско висше образование за гражданите на Молдова от български произход, живеещи в Тараклийски район и АТО Гагаузия, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Нови възможности за студентите в Тараклийски район

С новосъздадената структура, студентите в Тараклийски район ще могат да се обучават по седем професионални направления на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специалностите включват „Педагогика на обучението по ...“, „Администрация и управление“, „Информатика и компютърни науки“, „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“ и „Общо инженерство“. Изборът на специалности е направен в съответствие с потребностите на региона от висококвалифицирани специалисти в определени професии.

Обучение на три езика

Обучението в новата структура ще се провежда на български, румънски и английски език, което ще позволи на студентите да получат образование на родния си език или на език, който предпочитат. Успешно завършилите студенти ще получат диплома от Русенския университет, която при желание може да бъде придружена от европейско дипломно приложение.

Разширяване на образователните възможности

През следващите години Русенският университет е готов да предложи обучение и по други специалности от професионалните направления, към които има заявен интерес. Това ще даде възможност за по-широк кръг от млади хора да се обучават по специалности, отговарящи на техните интереси и професионални амбиции.

Подкрепа за българската диаспора

Откриването на новата структура ще затвърди българската политика за подкрепа на българската диаспора в региона на град Тараклия. Това е още една стъпка в усилията на България да укрепи връзките си с българските общности в чужбина и да им предостави възможности за развитие и образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Мухахахахаха
    До 13 Аз често посещавам това заведение,там едни чичковци в бели дрешки ми дават разноцветни бонбонки,които ме карат да се чувствам странно и да виждам разни неща....но там разбрах,че няма по смешно от малоумни ПеПеруги определили се като евроатлантици хахахахаха
  • 0
    14
    Мухахахахаха
    До 13 По лошо и от "специално заведение, което се намира близо до моста на Кольо Фичето в Бяла" - това са малоумни русофили, елементарно самоопределили се за иZрожденци.
  • 0
    13
    Олее
    Човек като чете коментарите по-долу има чувството, че това са хора от едно специално заведение, което се намира близо до моста на Кольо Фичето в Бяла. Ха досетете се кое е то!
  • 0
    12
    До 11
    Да знам,но според мен той е един много учуден и запознат и нормален пепедебе-йски гейтак или ПеПеруга както им викат по народному.Затова и ме пита къде живея - искаше да ме покани на среща,но уви - не мога да отговоря на чувствата му....дано в редовете на гей дружинката наречена ппдб да намери своята мъжка половинка....
  • 0
    11
    Учуден
    До 8 Прекалено меко се отнасяш с дълбоко чувствителната хомосексуална душа на един иZрожденски гейтак!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари