Драгомир Стойнев: Призовавам Бойко Борисов лично да проведе разговори за кабинет

1
На този етап ГЕРБ изглежда не желаят да формират кабинет
На този етап ГЕРБ изглежда не желаят да формират кабинет Снимка: Драгомир Стойнев / Facebook

На този етап ГЕРБ изглежда не желаят да формират кабинет

Заместник-председателят на Народното събрание от „БСП за България“ Драгомир Стойнев призова партия ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов да поемат отговорността за съставяне на правителство. В интервю за предаването „Неделя 150“ по Българското национално радио, Стойнев коментира, че на този етап ГЕРБ изглежда не желаят да формират кабинет.

Стойнев подчерта, че Борисов лично трябва да проведе разговорите и да изложи какви отговорности е готов да поеме за управлението на страната през следващите години. Според него, ситуацията в България в момента не изисква нови избори.

Политикът изрази мнение, че всички десни сили в парламента са длъжни да направят конкретни усилия за сформиране на кабинет. За първите два мандата контролният орган на парламента вече е взел решение, но за третия мандат предстоят преговори. Стойнев поясни, че като лява партия БСП няма да участва в преговорите, докато десните сили не изчерпат всички възможности. Той добави, че ако някой иска подкрепата на БСП за конкретна политика, това трябва да стане официално.

Във връзка с евентуален трети мандат, връчен на „Има такъв народ“ (ИТН), Стойнев отбеляза, че БСП още в началото на предизборната кампания са се обявили за експертен кабинет като решение на кризата. Той изрази задоволство, че ИТН са припознали тяхната идея и подчерта, че дали БСП ще подкрепи такъв кабинет, зависи от партийните органи.

Стойнев също коментира вътрешнопартийните проблеми в БСП, след като председателката Корнелия Нинова подаде оставка. Той отрече твърдения за вътрешни конфликти в парламентарната група и увери, че комуникацията между депутатите е добра.

На въпрос дали Нинова би се кандидатирала отново за председател на партията, Стойнев отговори, че това е въпрос на лична оценка на Нинова. Той добави, че въпросът за новия председател не стои на дневен ред в момента, но подчерта, че трябва да се води разговор с останалите леви формации за евентуално обединение. Стойнев спомена, че на Бузлуджа ще бъдат поканени всички леви формации и политици, напуснали партията, за да се види дали е възможно да си подадат ръка и да взаимодействат по политики.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    1
    Ivan11
    В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: [email protected]
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари