Председателското място в парламента се превърна в залог за кабинет

0
Пътят към редовна власт изглежда все по-труден
Пътят към редовна власт изглежда все по-труден Снимка: Facebook

Пътят към редовна власт изглежда все по-труден

Ново изпитание пред опитите за редовна власт. Изборът на председател на 50-то Народно събрание се превърна в залог за това дали ГЕРБ ще продължи да търси подкрепа за „правителство на споделената отговорност“.

Пред депутатите си Бойко Борисов обяви, че кандидатът им за председател ще е Рая Назарян. Ако тя не бъде избрана утре в пленарната зала, то той ще сложи край на разговорите, съобщава bTV НОВИНИТЕ.

Няма да им позволя да се качат на гърба на ГЕРБ и на моя гръб“, подчерта Борисов.

Всичко това дойде като обобщение на разговорите, водени от трите преговарящи дами - самата Рая Назарян, Деница Сачева и Теменужка Петкова.

След първия етап преговори пътят към редовна власт изглежда все по-труден.

Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим Рая за председател на парламента и най-спокойно ще чакаме гласуване. От гласуването ще стане ясно дали изобщо ще продължим нататък да преговаряме. Ако не мине гласуването – дотам“, подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред депутатите си и в централата на партията си Борисов обясни и защо може и да не се получи с първия мандат.

Ние от първия ден сме казали, че само с ДПС и някакви подкрепи – това е нестабилно, това не е за дълъг период от време, ще изкара до ваканцията, лятото, ще ходят да се покъпят и септември ще дойдат да ни намират кусур за това, че им оправяме техния хаос“, добави той.

Вместо да дойдат на разговори с ГЕРБ във втория ден от преговорите, от БСП им изпратиха писмо.

БСП има последователна политика и решение на Националния съвет да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и на ДПС. Форматът, който ГЕРБ предлага, противоречи на разбирането за надпартийно и експертно правителство, което да извади страната от политическата и институционална криза“, казват социалистите.

Срещу трите дами от ГЕРБ седнаха трима представители на „Има такъв народ“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    мачо
    Арменката ли е фаворитка в свирките на Бойко, вместо Деса дълбокото гърло?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари