Драгомир Драганов се противопостави на закриването на ОББ в Две могили

3
Областният управител на Русе е уведомил МФ и БНБ за проблема
Областният управител на Русе е уведомил МФ и БНБ за проблема Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител на Русе е уведомил МФ и БНБ за проблема

Областният управител на Русе Драгомир Драганов изрази категорична позиция срещу предстоящото закриване на единствения банков клон в град Две могили. Офисът на Обединена българска банка (ОББ) ще преустанови дейността си след по-малко от седмица, което ще засегне жителите на три общини - Две могили, Борово и Иваново.

Затруднен достъп до банкови услуги

Според данните от преброяването през 2021 година, близо 18 000 души ще бъдат засегнати от това решение. Областният управител вече е информирал Министерството на финансите и Българската народна банка (БНБ), настоявайки ръководството на ОББ да преосмисли решението си.

"Предстоящото закриване на офиса в град Две могили ще доведе до множество неудобства и значително повишени разходи за клиентите, както за физическите, така за юридическите лица", заяви Драганов. Той подчерта, че голяма част от местното население няма или е с ограничен достъп до обществен транспорт.

Ограничен достъп до банкомати

В региона ситуацията с банкоматите е критична. Единствено градовете Две могили и Борово, както и селата Иваново и Кацелово разполагат с устройства за теглене на пари в брой. Никъде в района няма банкомат за внасяне на пари.

Заплаха за бизнеса и сигурността

Банковият клон обслужва месечно около 3200 физически лица и над 150 фирми, включително общинската администрация в Две могили с бюджет надхвърлящ 16 милиона лева. Бизнесът изразява сериозни притеснения относно необходимостта от ежедневно пътуване до градовете Бяла или Русе за внасяне на оборотни средства.

Предистория и потенциални протести

Преди около година офисът на банка ДСК в Две могили също беше закрит, като впоследствие служители от Русе обслужваха клиентите два пъти седмично. От септември 2024 година обслужването е безкасово и веднъж седмично.

Гражданите и местният бизнес обмислят протестни действия, включително блокиране на пътя Русе - Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Чоко-боко
    Драганов, демократе, това да не ти е ДСКаса по време на "социализЪма"? Тука кинти требе да се къртят!
  • 0
    8
    Съмнително начинание
    Може да се възмущава колкото си иска, но това е банка. За да вземат решение за закриване на клона означава само едно - било е по-скоро паричен салон, отколкото институция отпускаща кредити. Банките печелят основно от лихвите по кредитите.
  • 6
    7
    До така,така
    Ще ти го обясня по-подробно, щото явно ти е трудно да разбереш какво пишем. Да кажем, че този пъцул наречен областен, реши утре да отиде в Кауфланд и да поиска от тях да направят 15 процента отстъпка от кофа с банани, на хора над 65 години. Мислиш ли, че Кауфланд ще направят тази отсъпка, при положение, че те и сега си продават кофите с банани и от това искане ще загубят пари и няма да спечелят нищо. Или пъцула да отиде в някоя фирма и да им каже че иска примерно да отворят магазин в Курлово Конаре, какво точно мислиш че ще му отговорят?
  • 9
    6
    до 5
    Ама ти си потресаващо тъпо човеченце, бе! Я кажи какво може да направи областният, че банката да не закрива клона си там? Да и поема загубите ли и, бе идиот?! Нищо не може да направи, той го знае, но си бръщолеви, колкото да прави добро впечатление на телета като теб.
  • -6
    5
    така, така,
    И утре като го закрият, пак вие ще ревете защо аджеба кмета и областния са допуснали подобно нещо! Кретенчетата ми батьови!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари