Драгомир Драганов играе футбол с ученици от Русе

0

Областният управител на Русе се включи в спортния празник в ОУ "Олимпи Панов"

Драгомир Драганов се включи активно в юбилейното десето издание на Европейския ден на спорта в училище. Той посети Основно училище "Олимпи Панов" в град Русе, където демонстрира спортни умения и насърчи учениците към активен начин на живот.

По време на посещението си Драганов участва в приятелски футболен мач с ученици от прогимназиалните класове. Той показа различни футболни техники, включително дриблиране, изпълнение на ъглов удар и странично хвърляне. Областният управител подчерта важността на спорта за здравето и дисциплината, като заяви пред учениците: "Хубаво е да спортувате. Спортът е здраве, също така той дисциплина". Той насърчи децата да бъдат физически активни не само в часовете по физическо възпитание, но и в свободното си време.

Драганов изрази благодарност към учителите за създаването на подходяща среда за обучение и спортуване. "Поздравления, че тук намирате правилния баланс между ученето и физическата активност", отбеляза той. Като жест на добра воля, областният управител подари комплект за федербал на най-малките ученици.

След спортните занимания Драганов проведе разговор с директора на училището Вергилия Грънчарова. Двамата обсъдиха предстоящия ремонт на физкултурния салон, за който са необходими над 700 000 лева. От тази сума 600 000 лева са осигурени от държавния бюджет, а остатъкът ще бъде покрит от Община Русе. Очаква се ремонтните дейности да започнат през пролетта на следващата година.

В рамките на Европейския ден на спорта в училище, 320 ученици от първи до седми клас в Основно училище "Олимпи Панов" имаха възможност да практикуват различни видове спорт. Сред тях бяха футбол, баскетбол, бадминтон, колоездене, вдигане на тежести и бокс.

Европейският ден на спорта в училище е инициатива, която се провежда с подкрепата на областния управител Драгомир Драганов в Русенска област. Тази година събитието отбелязва своето десето юбилейно издание, утвърждавайки се като важна част от усилията за насърчаване на здравословния начин на живот сред младите хора в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    „Розовото фламинго“
    Кога ще е следващият конкурс „Мис двемогилска циганка“?
  • 2
    3
    Жалка история
    Само го вижте на какво прилича! Няма такова лицемерие!
  • -2
    2
    До уж само питащия
    Айде спрете да омаскарявате хората на публични длъжности! Какво искате от човека?! Сякаше първият и последният, дето се е почерпил повече някога си. Не е имало сериозен инцидент и никой не пострадал особено. Важното е какво прави сега и то не е малко. Присъствието на областния управител е осезаемо и ползотворно в много отношения. Той успя да издейства за Русе и русенци много неща в краткото време, за което е на поста областен управител- и влака до София, и отпускане на средства за пътища и т. н. И предишният областен Данаил Ковачев беше забележителен човек и постигна много. За жалост тези преди тях, дето бяха областни управители, не блестяха с нещо конкретно и полезно, особемно Галин Григоров и Анатоли Станев, като специално последният е най-големият и най-жалкият наглец, защото се беше хванал за кокала и не го пускаше до последно, въпреки че партията му ИТН отдавна се беше сринала до 5 % подкрепа. И сега даже водач на листа го направили...нямам думи...а преди това и шеф на РИОСВ без да има грам познания в екология, химия, защото си е един невзрачен адвокат и толкоз.
  • 3
    1
    Само питам?
    А пак ли е пиян като свиня да се блъска по стъбовете на прелезите?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари