ДПС изключи от парламентарната група Джейхан Ибрямов

0
Заместник-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов е изключен от парламентарната група на партията
Заместник-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов е изключен от парламентарната група на партията Снимка: БГНЕС / Архив

Заместник-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов е изключен от парламентарната група на партията

Заместник-председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Джейхан Ибрямов беше изключен от парламентарната група на партията. Решението беше обявено от председателстващия заседанието Росица Кирова от парламентарната трибуна.

Драматични промени в редиците на ДПС след ключово гласуване

Решението за изключването на Ибрямов беше взето днес, като 30 народни представители гласуваха "за", без нито един против или въздържал се. Този ход следва гласуването на Ибрямов срещу проектокабинета, предложен от коалицията ГЕРБ - СДС.

Първоначално беше обявено, че Ибрямов се е въздържал при гласуването, но по-късно самият той заяви, че е гласувал против. Той също така изпрати писмо до администрацията с искане да бъде коригиран вота му.

Семейни и политически сътресения

Ибрямов е съпруг на Биршен Ибрямова, която миналата седмица беше освободена от длъжността личен секретар на почетния председател Ахмед Доган. Тази новина допълнително усложнява политическата ситуация около заместник-председателя на ДПС и подсказва за възможни вътрешнопартийни конфликти.

Политически последици

Изключването на Джейхан Ибрямов от парламентарната група на ДПС показва сериозни разногласия в партията и подчертава напрежението, възникнало около гласуването на новия проектокабинет. Този случай може да има далечни политически последици и да доведе до промени в динамиката на българската политическа сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари