Донорска ситуация в Стара Загора спаси три човешки живота

0
Близките на 43-годишен мъж дариха органите му
Близките на 43-годишен мъж дариха органите му Снимка: УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович"

Близките на 43-годишен мъж дариха органите му

Трима пациенти получиха органи след донорска трансплантация в Стара Загора.

Благодарение на благородното решение на близките на 43-годишен мъж, трима души получиха шанс за нов живот чрез донорска трансплантация. Донорската ситуация е осъществена от медицинския екип на Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Проф. Д-р Стоян Киркович" АД - град Стара Загора, с координатор доктор Георги Арабаджиев.

Успешни трансплантации в три болници

Във Военномедицинска академия екип, ръководен от професор Ивелин Такоров, извърши успешна чернодробна трансплантация на 40-годишна жена. Паралелно с това, в Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Александровска", два медицински екипа от Клиниката по урология под ръководството на професор доктор Маринчо Георгиев и професор доктор Красимир Янев извършиха бъбречни трансплантации на двама мъже на възраст 35 и 39 години.

Състояние на пациентите

Според информация от лечебните заведения, всички пациенти са в добро общо състояние и продължават да бъдат под лекарско наблюдение в реанимационните отделения.

Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция "Медицински надзор" изразяват своите искрени съболезнования към близките на донора и благодарност за тяхното благородно решение да спасят човешки животи в този труден момент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари