До края на годината тол камерите ще започнат да снимат за скорост

2
Това заяви регионалният министър Виолета Коритарова
Това заяви регионалният министър Виолета Коритарова Снимка: БГНЕС

Това заяви регионалният министър Виолета Коритарова

До края на 2024 година камерите на тол системата ще започнат да регистрират превишена скорост на моторните превозни средства. Това обяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на откриването на двудневната конференция за безопасност на движението "Визия 0" в град Пловдив.

Форумът, чиято основна цел е постигане на нулева смъртност при пътнотранспортни произшествия, събра експерти и представители на институциите, ангажирани с подобряването на пътната безопасност в страната.

В своето изказване министър Коритарова подчерта необходимостта от ефективни мерки за превенция на пътните инциденти: "Трябват ни работещи решения за превенция на пътните произшествия. Пътната инфраструктура е основен елемент и когато я поддържаме, ще може да има реални резултати. Целта ни е да няма жертви по пътищата", заяви тя.

Относно финансовата страна на пътуването по републиканската пътна мрежа, Коритарова сподели пред журналистите, че за предстоящата 2025 година не се предвижда поскъпване на винетните стикери. "Обсъждаме те да останат на същите цени, както сега", допълни служебният министър, давайки надежда на шофьорите за стабилност в този аспект на пътните такси.

Инициативата "Визия 0" е част от глобалните усилия за драстично намаляване на пътнотранспортните произшествия и техните фатални последици. Въвеждането на технологични решения, като използването на камерите от тол системата за контрол на скоростта, е стъпка напред в създаването на по-безопасна пътна среда.

Експертите на форума ще обсъдят редица теми, свързани с подобряването на пътната инфраструктура, въвеждането на нови технологии за контрол и превенция, както и образователни програми за повишаване на културата на пътя сред всички участници в движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    До №2
    Що бе в Германия на български ли ти говорят?
  • 0
    4
    ДА ВИ ЕПМ
    ДА ВИ ЕПМ
  • 4
    3
    Найден
    Ами да закриват КАТ и да се прехвърли всичкия рекет към мутрите на Тиквата от тол!
  • 2
    2
    русе
    Само нас ще пердашат. За чужденците трябва да се говори на румънски/английски/турски, а "нашите" не шпрехат.
  • 11
    1
    12345
    Само Бг шофьори ли ще пердашите ? Поне Румънците няма ли да включите ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари