Димитър Главчев проверява на място трафика на Дунав мост

0
Обмислят отделяне на тежкотоварния трафик за държави от ЕС и трети страни
Обмислят отделяне на тежкотоварния трафик за държави от ЕС и трети страни

Обмислят отделяне на тежкотоварния трафик за държави от ЕС и трети страни

На среща при министър-председателя Димитър Главчев бе обсъдена възможността за отделяне на тежкотоварния трафик на държави членки на Европейския съюз и на трети страни. Идеята цели да облекчи натовареността на ключови гранично контролно-пропускателни пунктове като "Дунав мост" 1 и 2, "Кулата", "Лесово" и "Капитан Андреево".

В разговора участваха вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на транспорта Георги Гвоздейков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, директорът на агенция "Митници" Георги Димов и представители на "Гранична полиция".

Премиерът Главчев организира срещата след посещение на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата", където бяха регистрирани сериозни задръствания и дълги опашки от товарни автомобили. Той заяви, че е наложително да се намерят бързи решения за облекчаване на трафика, като една от предложените мерки е отделянето на трафика на държави от Европейския съюз и трети страни.

Утре министър-председателят ще посети ГКПП "Русе - Гюргево", за да се запознае на място с актуалната ситуация и да проследи ремонта на българския участък на "Дунав мост", който започна на 10 юли. В същото време, българското правителство обмисля възобновяването на фериботната линия Русе - Гюргево, което би могло да намали трафика на тежкотоварни автомобили с между 20 и 30 процента. Планирано е фериботната линия да бъде възобновена през септември.

На срещата бяха обсъдени и други мерки за подобряване на условията за преминаване през граничните пунктове, включително обособяване на допълнителни гишета и изграждане на модерни паркинги за изчакване и почивка на шофьорите. Транспортният бранш настоява и за надграждане на ТОЛ системата, както и за промени в правоприлагането, за да се избегне създаването на допълнителни пречки и забавяния.

Представителите на транспортния бранш изразиха подкрепа за предложените мерки, като подчертаха, че те са първа стъпка към облекчаване на тежкотоварния трафик на граничните пунктове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    hahaha
    "Димитър Главчев проверява на място трафика на Дунав мост" - компетентен е по всичко, сякаш е близнак на банкянския. Остава и лентички да започне да реже.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари