Диана Русинова: НС прикрива и оправдава опасния джигит, който ме засече в Бургас

1
Депутат използва специален режим на движение, за да избегне задръстване
Депутат използва специален режим на движение, за да избегне задръстване Снимка: Диана Русинова

Депутат използва специален режим на движение, за да избегне задръстване

Народното събрание на Република България отново предизвиква възмущение с действията си, след като се оказа, че институцията не само прикрива, но и оправдава опасни шофьорски прояви на своите членове. Последният случай е свързан с инцидент, в който автомобил на Народното събрание засякъл друг участник в движението в Бургас. За случая съобщава Диана Русинова, която подаде сигнал по реда на Закона за достъп до обществена информация и получи отговор, който разкрива още по-тревожни подробности.

Според получения отговор, в автомобила, който я засякъл на пътя, е пътувал народен представител. По негово желание е бил активиран специален режим на движение, който да му позволи да премине през задръстване. Това повдига сериозни въпроси относно използването на специални привилегии от представители на властта, особено в ситуация, която не предполага неотложност, като например неделна вечер.

Диана Русинова с право поставя въпроса къде е бързал народният представител в този момент и дали наистина е било необходимо да се използва специалният режим на движение, който съгласно Закона за движение по пътищата изисква подаване на светлинни и звукови сигнали. Тя припомня, че за народните представители и техните шофьори изглежда тези правила не важат.

Това не е единственият правен въпрос, който възниква. Отговорът от Народното събрание също така потвърждава двусмислието на закона относно затъмняването на предните стъкла на автомобилите. Според тях, член 105, алинея 3 позволява затъмняване на стъклата, включително предните, докато според МВР и Пътна полиция, на основание член 105, алинея 1, това е забранено и води до спиране на автомобилите от движение.

Този случай ясно демонстрира двойните стандарти, които се прилагат спрямо обикновените граждани и представителите на властта. Според Русинова, народните представители сякаш са над закона – явление, което тя остро осъжда. Тя изразява своето възмущение от това, че твърде много невинни хора са загинали по българските пътища именно заради безотговорното поведение на тези, които би трябвало да служат за пример.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Fyyyyyyyy
    Тези депутати само дряновица ги оправя!!! Безсрамни и нагли!!! Напишете му името,та да се знае,кой е поредния измекяр!!!
  • 10
    3
    Българин
    Кой ли е този задник ? Може би Киро Простото отново е бързал за среща с дилъра си на амфетамини ? Добре че този път не е убил човек
  • 14
    2
    Галюн таймс
    "Слугите на народа"-те са ТАКИВА...а вие сте адски "умни",когато трябва да ги избирате(поне така ви обясняват)...и адски не разбирате нещата,когато вече са избрани-тогава вие сте маргинали,а те "професионалисти и експерти"...а те ТРЯБВА да бачкат,ЗА ВАС,защото ВИЕ им плащате ВСИЧКИ изгъзици...вижда се КАК "бачкат"...те ви презират,мразят и подиграват...хванати в издънка,като тази те ви се подиграват... ;-Х
  • 15
    1
    един най-обикновен човек от...
    пита най-учтиво къде в неделя вечер се е засилил толкова много този депутатин, сигурно са го чакали останалите 199 чиляка да гласува нещо твърде важно и неотложно, определено подкрепям г-жа Русенова
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...