Депутатите от четири парламентарни групи настояват за ваканция

0
Има толкова належащи законопроекти и проблеми, а депутатите искат ваканция от 2 август, заяви Тошко Йорданов
Има толкова належащи законопроекти и проблеми, а депутатите искат ваканция от 2 август, заяви Тошко Йорданов Снимка: БТА

"Има такъв народ" и БСП са за продължаване на работата

Четири парламентарни групи настояват за ваканция в парламента.

Народното събрание е изправено пред сериозна дилема, след като четири от парламентарните групи предложиха парламентът да излезе във ваканция. Това предложение е повод за остри дебати, като председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов категорично се противопоставя на идеята. Йорданов, заедно с "БСП за България", настоява парламентът да продължи работа и през август, за да бъдат разгледани належащи законопроекти и решени актуални проблеми.

„Има изключително належащи законопроекти и проблеми, които трябва да реши това Народно събрание. Има проблеми с Шести блок на АЕЦ „Козлодуй“, което е сериозно предизвикателство. Има един куп други закони, които могат да бъдат приети или не от Народното събрание, но са належащи. В същото време четири от парламентарните групи искат да излезем във ваканция. Едните искат да излезем още от 2 август, други искат от 9 август“, подчерта Йорданов, предаде БТА.

Той посочи, че текущите проблеми, включително тези с АЕЦ „Козлодуй“, изискват спешно внимание от страна на законодателния орган. Според Йорданов, евентуална ваканция ще означава забавяне на важни решения, което може да има сериозни последствия за страната.

"Има такъв народ" и "БСП за България" предлагат парламентът да работи поне през целия август. Йорданов подчерта, че ако парламентът не успее да изпълни третия мандат, може да се стигне до предсрочни избори през септември, което ще отклони вниманието от решаването на важни въпроси. „Нашето предложение и на БСП е да работим поне през целия август, защото като дойде септември, и ако има избори и не се получи третият мандат, ще искат септември да излязат в предизборна кампания, въпреки че според Конституцията трябва да се работи и тогава“, допълни той.

Текущата ситуация в парламента също така се усложнява от факта, че след формирането на комисиите, има над 60 внесени законопроекти, които чакат разглеждане. Йорданов изрази недоволството си от бавенето на този процес, което според него е причинено от ГЕРБ, като същевременно предупреди, че прекратяването на парламентарната работа за два месеца би било неправилно решение.

Разногласията в парламента относно работата през август поставят въпрос за бъдещата стабилност и ефективност на законодателния процес. Дали парламентът ще продължи работа или ще излезе във ваканция, ще стане ясно в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Ххх
    Тия нямат и два месеца работа и ваканция ами да върнат заплатите и даже да си вземат еднопосочен билет е най добре
  • 12
    2
    Моето мнение
    Много се преработиха и умориха горките.Само власт и почивки са им в главите
  • 10
    1
    Депутатите
    не са свършилиза 5 пари работа в полза на народ и родина,и много се уморили , щото то да произвеждащ скандали ката ден си е уморително, и вече искат почивка. Никаква почивка, като са си гласували конституция да работят без откат, да бъде волята им
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари