Скандал в парламента за ваканцията на депутатите

0
Кога ще почиват депутатите: Ваканцията на парламента скара народните представители
Кога ще почиват депутатите: Ваканцията на парламента скара народните представители Видео: Euronews Bulgaria

Кога ще почиват депутатите: Ваканцията на парламента скара народните представители

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази недоволство от настоящата работа на 50-ото Народно събрание, заявявайки, че институцията не произвежда нищо съществено и се използва основно за публични изяви. По негови думи, дейността на парламента се е ограничила до декларации и разделение, вместо да се фокусира върху важни за страната въпроси като липсата на вода в Делиормана и изграждането на водопровод от Русе до Шумен. Борисов подчерта, че язовирите в региона са пълни на 50%, от които 30% е тиня, и настоява за по-сериозна работа по проблемите, предаде Euronews Bulgaria.

Пеевски настоява за нови избори

Председателят на ДПС Делян Пеевски също изрази недоволство от работата на Народното събрание, заявявайки, че институцията не функционира ефективно и призова за провеждане на нови избори. Пеевски сподели, че очаква третият мандат за съставяне на правителство да бъде върнат, като отбеляза, че в момента липсва мнозинство за управление. Той критикува коалицията ПП-ДБ, наричайки ги "партия на корупцията и на кеша" и настоя за разследване на записите, които наскоро излязоха в медиите.

Йорданов: "Парламентът не е почивна станция"

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ коментира, че е належащо Народното събрание да работи през август, за да се справи с важни законопроекти, включително проблемите с шести блок на АЕЦ „Козлодуй“. Той критикува политическите партии, които настояват за ваканция, и подчерта, че е важно парламентът да продължи работа, независимо от предстоящите избори. Йорданов обвини ГЕРБ, че са забавяли вкарването на комисии, което е допринесло за неактивността на парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари