Делян Пеевски: ДПС без ДС! Това е новото начало

0
Днес беше прерязана пъпната връв на ДПС с комунистическите тайни служби и Москва
Днес беше прерязана пъпната връв на ДПС с комунистическите тайни служби и Москва Снимка: "ДПС - Ново начало"

Днес беше прерязана пъпната връв на ДПС с комунистическите тайни служби и Москва

Делян Пеевски, председател на Движението за права и свободи (ДПС) и на парламентарната група на партията, изпрати позиция до медиите, в която обявява значителни промени в партията преди предстоящите парламентарни избори.

С приключването на регистрацията на кандидатските листи, Пеевски заявява, че ДПС прекъсва връзките си с комунистическите тайни служби и влиянието на Москва. Той подчертава, че партията навлиза в нов етап от своето развитие, освободена от лица, които според него са използвали организацията за лични цели през последните 34 години.

"ДПС - Ново начало влиза в предизборната надпревара без онези, които 34 години използваха партията и общността за постигане на личните си цели и потребности, превръщайки партията в клиентелистка. ДПС без ДС! Това е новото начало", пише в позицията на Пеевски.

Председателят на ДПС критикува бивши членове на партията, които според него са действали по "заповед от Москва" и са възпрепятствали формирането на "редовно евроатлантическо правителство" на 3 юли, гласувайки против кабинета на Росен Желязков. Той твърди, че тези лица са избрали личните си интереси и амбиции пред интересите на партията, като са пренебрегнали Устава на ДПС и са активирали член 6.

Пеевски подчертава, че новият състав на ДПС включва подготвени млади хора и опитни политици, които са свободни от зависимости и "сенки от миналото". Той поставя акцент върху намерението на партията да изпълни своята "историческа мисия" - да разкрие и накаже не само отговорните за така наречения "възродителен процес", но и изпълнителите му.

"Сега ДПС ще изпълни своята историческа мисия - да бъдат осветени и наказани не само виновниците за т.нар. „възродителен процес", но и изпълнителите, с които нашите хора са се сблъсквали в онези мракобесни години и за които очакват възмездие вече повече от 30 години", заключава Делян Пеевски в своето изявление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари