"Да, България” подкрепят ПП - ДБ да иска третия мандат

0
Решението е взето на Националния съвет на партията
Решението е взето на Националния съвет на партията Снимка: Facebook

Решението е взето на Националния съвет на партията

„Продължаваме промяната - Демократична България“ може да се опита да получи и реализира третия мандат единствено ако бъде установено наличието на готовност за формиране на широко програмно мнозинство около пакет антикорупционни реформи, насочени към елиминиране на модела “Пеевски”, завършване на съдебната реформа и стабилизиране на парламентарната република. Това реши Националният съвет на "Да, България!". Сред решенията, разпространени от пресцентъра на формацията, е и това, че трябва да се работи за постигане на единна и трайна позиция на ПП - ДБ по отношение на формулата за управление на страната.

Националният съвет на партията обсъди идеята на партньора си в „Демократична България“ – ДСБ, за „технически кабинет с третия мандат, ако бъде връчен на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Сред предложенията на партията е да се разработи и обяви план за консултации с останалите политически сили за съставяне и приемане на декларация на Народното събрание с името “За укрепване на парламентарната република чрез продължаване на реформите”.

В тази декларация трябва да бъде записано, че политическите сили се ангажират със завършване на съдебната реформа чрез приемане на нов Закон за съдебната власт, основан на принципните положения в проекта на министър Атанас Славов и избор на парламентарна квота във Висшия съдебен съвет, Висшия прокурорски съвет и състав на Инспектората към ВСС, свободни от нерегламентирани влияния и пригодни да реформират и изчистят от корупция органите на съдебната власт.

Настоява се за попълване на ключови регулатори чрез процедурата от проекта за Споразумение от март т.г.

От „Да, България“ искат и реформа на службите за премахване на нерегламентираните влияния върху тях и въвеждане на ефективен демократичен контрол, както и реформа на Изборния кодекс и Закона за политическите партии за укрепване доверието към изборния процес.

Ако на база тази декларация бъде установено наличие на мнозинство за реформи, да бъде приет и обявен план за преговори за споразумение за излъчване на кабинет с ограничен мандат (само реализирането на горните реформи) и за ограничен срок (9-12 месеца), като в задачите му влиза и продължаване на европейската интеграция на България и затвърждаване на геополитическата ни ориентация“, е записано в решенията на „Да, България“.

След одобряване на този план ПП - ДБ може да вземе окончателно решение по отношение подкрепа за излъчване на правителство с третия мандат.

От партията допълват, че ако 50-ото Народно събрание не успее да излъчи правителство, декларацията и плана трябва да се превърнат в траен модел за ангажирането с отговорност за управлението на страната от страна на ПП - ДБ по формулата “подкрепа срещу реформи”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Десислав Каразевзеклиев
    Исках да кажа,че корумпираната криминално проявена измет Пеевски Подлоги/Джендър България трябва да бъдат изринати от политическото пространство като национални предатели и доказани лайНАТО-вски подлоги.Киро Простото и Ококореният Гей са част от мафията и така нареченото Задкулисие,освен това ДеБелян ПеПеевски ги ползва за тоалетна хартия тъй като са най обикновени харвардски подлоги.
  • -1
    1
    Десислав Каразевзеклиев
    ПП-ДБ трябва да са дълбока опозиция никакво правителство, никакви коалиции. Всеки опит за правене на правителство или коалиция е потенциална опасност за заличаване в тия тежки моменти в България. Полит-бюро на ЦК на Задкулисието и Кремъл търсят именно такива балами като ПП-ДБ които да спасят статуквото но и да заплатят с живота си за това. Не разбраха ли от предишните коалиционни правителства, че Задкулисието ги използва да се спаси, но в замяна на това заплащат с живота си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари