Лена Бориславова: Може да поискаме мандата още тази седмица

0
ПП-ДБ обмисля да поиска мандат заради политическата безизходица
ПП-ДБ обмисля да поиска мандат заради политическата безизходица Снимка: БНТ

ПП-ДБ обмисля да поиска мандат заради политическата безизходица

Лена Бориславова, депутат от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), обяви, че е много вероятно коалицията да поиска връчване на мандат в рамките на тази седмица. Тя подчерта, че това решение е обусловено от поведението на другите политически партии в Народното събрание, които не успяват да постигнат съгласие по ключови въпроси.

"Имаме решение на Националния съвет и на коалицията, че ако не видим на практика гласувани закони от това мнозинство, означава, че то е неспособно да формира правителство," заяви Бориславова в предаването "Още от деня". Тя отбеляза, че всички срещи с политическите сили вече са приключили, но все още предстоят обсъждания с колегите от "Да, България", които са част от тактическата група за контакт, за да се уточнят впечатленията от проведените разговори зад кадър.

Според Бориславова, всеки път, когато парламентарната група стигне до точката, в която се очаква реално гласуване на закони по наболели теми, другите партии намират оправдания да блокират процеса. "Това, което обаче публично видяхме, демонстрирано от всички партии, е отново нежеланието дълго отлаганите проблеми да бъдат решени," добави тя.

Тази ситуация подчертава липсата на съгласие и готовност от страна на политическите сили да работят заедно за преодоляване на кризата. Въпреки проведените срещи и преговори, основните проблеми остават нерешени, а това води до дълбока политическа нестабилност и разочарование сред гражданите.

Националният съвет на ПП-ДБ е взел твърдо решение, че ако не бъдат гласувани ключови закони, коалицията ще поиска връчването на мандат. Това решение е ясен сигнал към останалите партии в Народното събрание, че ПП-ДБ е готова да поеме отговорността за формиране на правителство, ако се окаже, че настоящото мнозинство е неспособно да изпълни своите задължения.

Предстоящите дни ще бъдат решаващи за политическата сцена в България. Очаква се напрежението в Народното събрание да се увеличи, тъй като различните политически сили се борят за влияние и опитват да наложат своите приоритети. Въпреки това, ако до края на седмицата не бъде постигнато споразумение и не се гласуват необходимите закони, ПП-ДБ ще бъде готова да поеме мандата и да работи за стабилизирането на политическата ситуация в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Путин Хуйло
    Колко отвратителен мустакат травестит....и защо не е следствена за фалшифициране на подписи ? Кога в България прокуратурата най после ще си свърши работата по отношение на Организираната Парапетна Група ?
  • 1
    1
    Русенец
    Ма парапетна пу.ко, коя си ти, че да "искаш" мандата? По Конституция когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател. Ти можеш да искаш само нечия пиш.а.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...