Четириноги спасители на плажа патрулират в Испания

0
Лабрадори и нюфаундленди патрулират заедно със своите водачи
Лабрадори и нюфаундленди патрулират заедно със своите водачи

Лабрадори и нюфаундленди патрулират заедно със своите водачи

Кучета-спасители патрулират по плажовете на Испания, обучени да откриват морски течения и да помагат на давещи се хора. По информация на "Ройтерс", специално тренирани четириноги спасяват животи на популярни плажове в страната, като използват своята сила и издръжливост в трудни морски условия.

Облечени в спасителни жилетки, кучетата, най-често от породите лабрадор и нюфаундленд, патрулират бреговете на Леванте край Малага. Те се движат заедно със своите водачи, които ги придружават с джетове и спасителни лодки. „Кучетата могат да засекат морски течения, които хората трудно могат да забележат“, казва инструкторът по обучение на кучета Мигел Санчес. Според него, техните възможности за плуване и сила далеч превъзхождат тези на повечето хора.

Кучетата нюфаундленд имат способността да плуват до 5,6 километра и могат да теглят спасителни салове с тегло до три метрични тона или с шест души на борда. Лабрадорите също са силни – те могат да теглят товари до 2,4 тона и използват своето остро обоняние, за да откриват изчезнали хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари