Червен код за горещини в 4 области в страната

0
Очаква се максималните температури да достигнат 42 градуса
Очаква се максималните температури да достигнат 42 градуса

Очаква ни горещ и слънчев ден

Червен код за опасно високи температури за четири области от страната. Това са Велико Търново, Русе, Плевен и Благоевград.

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месец юли, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Прогнозата за 16 юли 2024 година предвижда слънчево време с незначителна купеста облачност над източните райони и Дунавската равнина след обяд.

Слънчев и горещ ден в страната

Очаква се много горещ ден, като максималните температури ще варират между 37° и 42°. В столицата София температурата ще достигне около 37°. Ще духа слаб вятър, който в Източна България ще бъде до умерен от изток-североизток.

Планините: Слънчево и топло

В планините времето също ще бъде слънчево с незначителна купеста облачност след обяд. Ще духа до умерен, а по билата и временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 32°, а на 2000 метра – около 24°.

По Черноморието: Приятно време за плаж

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 30° и 35°, което прави деня идеален за плаж. Температурата на морската вода е 27°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Астрономически данни

Слънцето в София ще изгрее в 6:04 часа и ще залезе в 21:00 часа, което означава, че денят ще продължи 14 часа и 56 минути. Луната ще залезе в 1:23 часа и ще изгрее отново в 16:38 часа. Фазата на Луната е два дни след първа четвърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари