Бурята в Черна гора взе две жертви

0
Силният вятър, достигащ скорости до 200 километра в час, е причинил значителни щети
Силният вятър, достигащ скорости до 200 километра в час, е причинил значителни щети Снимка: АП / БТА

Силният вятър, достигащ скорости до 200 километра в час, е причинил значителни щети

Силна буря, последвана от обилни валежи и силен вятър, връхлетя Черна гора вчера, отнемайки живота на двама души и нанасяйки материални щети.

Работник на строителна площадка в близост до град Бар загина, след като кран се срути по време на бурята. Вторият човек е бил убит от мълния на полуостров Лущица в Которския залив.

Според Министерството на вътрешните работи на Черна гора, силният вятър, достигащ скорости до 200 километра в час, е причинил значителни щети. Ветровете са изкоренили дървета, преобърнали са автомобили и са повредили плавателни съдове в яхтеното пристанище в Бар. Наводнения са засегнали улици в Подгорица и околностите, а електрически стълбове са били повалени.

Един човек е бил спасен от морето, а друг е получил леки наранявания при инцидент на пристанището в Бар.

Поради технически проблеми, Институтът по хидрометеорология и сеизмология не е успял да предвиди силата и продължителността на бурята.

Министърът на транспорта и мореплаването Филип Радулович посети Бар и обеща финансова помощ от правителството за справяне с последиците от бедствието.

Комуналните служби работят по отстраняване на щетите.

Лошото време засегна и съседните Сърбия и Босна, където също бяха нанесени материални щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари