Бури с градушки се изсипаха над част от страната

1
Пороен дъжд и градушка засегнаха Централна Стара планина и Родопите
Пороен дъжд и градушка засегнаха Централна Стара планина и Родопите Видео: NOVA

Пороен дъжд и градушка засегнаха Централна Стара планина и Родопите

Силни валежи преминаха през западните и централните части на страната във вторник, оставяйки след себе си наводнени улици и временни прекъсвания на електрозахранването. Някои райони на Централна България бяха засегнати от поройни дъждове, придружени с мощни пориви на вятъра и градушка. Според данни от Агенцията за борба с градушките, в ранния следобед гръмотевичната активност е била изключително интензивна в областите от двете страни на Централна Стара планина, както и в Родопите.

Бурята удари село Славейно в Родопите

Силна буря премина над смолянското село Славейно, като предизвика временни наводнения по улиците на селото. Според кадри, изпратени от местни жители, дъждът беше толкова силен, че улиците се превърнаха в реки, а движението беше значително затруднено. Въпреки интензивността на бурята, няма данни за сериозни щети върху домовете и инфраструктурата. Единствено бе отбелязано временно прекъсване на електрозахранването в някои части на селото, което беше бързо възстановено от екипи на електроразпределителното дружество.

Градушки и гръмотевични бури в Централна Стара планина и Родопите

Градушките също не подминаха някои райони на Централна България, като най-засегнати бяха областите около Централна Стара планина и Родопите. Според радарите на Агенцията за борба с градушките, гръмотевичните бури в тези райони са били интензивни, като в много населени места паднаха градушки, нанасящи щети върху земеделски култури.

Метеорологичните служби предупреждават за възможни нови валежи в следващите дни, като съветват гражданите да бъдат подготвени за внезапни промени в атмосферните условия и възможни гръмотевични бури.

Прогнозите за времето сочат, че буреносната активност може да се пренесе и към други райони на страната, затова властите предупреждават за възможни нови поройни валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари