Букурещ чества 565 години с 3D мапинг шоу

2
Сградата на румънския парламент се превръща в платно за впечатляващ спектакъл
Сградата на румънския парламент се превръща в платно за впечатляващ спектакъл

Сградата на румънския парламент се превръща в платно за впечатляващ спектакъл

Столицата на Румъния - Букурещ, се подготвя за мащабно честване на своя 565-и рожден ден този уикенд. Събитието ще съчетае впечатляващо технологично представление с международен кулинарен фестивал, привличайки вниманието на хиляди жители и гости на града.

На 20 септември 2024 година се навършват точно 565 години от първото документирано споменаване на Букурещ. По този повод, в съботната вечер на 21 септември, фасадата на внушителната сграда на румънския парламент ще се превърне в платно за най-мащабното 3D мапинг шоу в световен мащаб.

Спектакълът, наречен iMapp Bucharest, ще се разгърне върху колосална площ от 23 000 квадратни метра, превръщайки втората по големина административна сграда в света в сцена за уникално аудио-визуално преживяване. Зрителите ще имат възможност да се насладят на това технологично чудо абсолютно безплатно между 16:00 часа и 23:00 часа.

Организаторите обещават истинско пиршество за сетивата, като една от атракциите ще бъде изкуствен интелект, който ще комуникира със зрителите директно от прожекционната повърхност. Българското участие в събитието е поверено на студиото за визуални ефекти МР-Studio, познато на родната публика като създател на фестивала на светлините Lunar.

Паралелно с визуалния спектакъл, на "Площада на конституцията" пред парламента ще се проведе и мащабен Street Food Festival. Събитието, определяно от местните медии като най-голямото от този род в Европа, ще продължи два дни - събота и неделя. Петдесет специализирани камиона ще предлагат разнообразни кулинарни изкушения, вдъхновени от световните кухни.

Фестивалът на уличната храна ще бъде съпроводен от богата музикална програма, включваща изпълнения на румънски групи и световноизвестни диджеи. Достъпът до кулинарния празник също ще бъде свободен за всички желаещи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари