Борислав Сарафов: Имам решения на всеки от актуалните проблеми

0
Номинираният за главен прокурор обещава възстановяване на общественото доверие
Номинираният за главен прокурор обещава възстановяване на общественото доверие Снимка: БГНЕС

Номинираният за главен прокурор обещава възстановяване на общественото доверие

Борислав Сарафов, изпълняващ функциите на главен прокурор в продължение на почти година и половина, получи номинация от трима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за поста главен прокурор на Република България. В интервю за Нова телевизия той сподели своята визия за бъдещето на прокуратурата и плановете си за възстановяване на общественото доверие в институцията.

Сарафов изрази благодарност към колегите си за съвместната работа през изминалия период, подчертавайки успеха им във връщането на институцията към нормалното ѝ функциониране и професионализъм. Той заяви: "Приемам този акт най-вече като оценка за това, че в един от най-трудните моменти за прокуратурата, благодарение не толкова на мен, колкото на колегите, с които ежедневно работя, успяхме заедно да върнем институцията към нормалността и професионализма."

С близо 30-годишен професионален опит зад гърба си, номинираният за главен прокурор се чувства подготвен да предложи стратегия за развитие на прокуратурата пред Висшия съдебен съвет. Сарафов подчерта, че има решения за актуалните проблеми в системата, като същевременно разчита на подкрепата на колегите си за успешното им прилагане.

"Мога да заявя, че към момента имам необходимите решения на всеки от актуалните проблеми. Разбира се, в разрешаването им ще продължа да разчитам на колегите си, с които вярвам, че можем да реформираме прокуратурата и следствените служби, превръщайки ги в защитник на интересите и правата на българските граждани," допълни той.

В случай че бъде избран за главен прокурор, Сарафов се ангажира да работи ежедневно за възстановяване на чувството за справедливост в обществото. Той подчерта важността на върховенството на закона, политическата неутралност на институцията и защитата на независимостта на съдебната власт.

Борислав Сарафов изрази готовност да подкрепя всеки прокурор и следовател, който изпълнява задълженията си отговорно и с разбиране към различните житейски ситуации. "Отлично разбирам изключително тежката задача прокуратурата да получи това обществено доверие, което заслужава и съм готов да работя за това," заключи той.

Номинацията на Сарафов идва в момент, когато прокуратурата се изправя пред редица предизвикателства, включително необходимостта от повишаване на ефективността в работата и възстановяване на доверието на обществото. Предстои да се види как неговата визия за реформи ще бъде приета от Висшия съдебен съвет и какво въздействие би имала върху бъдещето на българската прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    дидо пер
    От решения няма нужда действия трябват кр ад ли ва та ли си ца от ЦДГ Пролет избяга със Стоян и сега лапа от ОУ-ще
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари