Бой между момичета прати осмокласничка в "Пирогов"

0
Пострадалата 15-годишна девойка е с мозъчно сътресение
Пострадалата 15-годишна девойка е с мозъчно сътресение Видео: NOVA

Пострадалата 15-годишна девойка е с мозъчно сътресение

Инцидент на насилие между ученици бе регистриран пред училище в град Златица. Според подаден сигнал, осмокласничка е била брутално атакувана от съученичка, която я е скубала и ритала по главата на метри от входа на учебното заведение. След нападението, 15-годишното момиче е получило мозъчно сътресение и е било хоспитализирано в неврохирургията на болница „Пирогов“, където е прекарало три дни под наблюдение.

Според директора на училището Емилия Никова, конфликтът е започнал между други ученици и впоследствие ескалирал до намесата на двете момичета. „Имало е конфликт между други деца, който е прераснал и са намесени конкретните две момичета. Причината се изяснява“, сподели тя в интервю за „Здравей, България“ по NOVA. Тя допълни, че веднага след инцидента на мястото са пристигнали нейни колеги и училищната медицинска сестра, а сигнал е подаден до полицията.

След побоя са взети показания от двете ученички, като директорът отбеляза, че е имало и други леки спречквания с конкретното момиче, което е нападнало съученичката си. В отговор на инцидента училището е предприело мерки – на следващия ден психолог е работил с класовете, а на място са информирани и Регионалното управление на образованието и дирекция „Социално подпомагане“. Беше свикан и училищен координационен съвет, като предстои провеждането на педагогически съвет за разглеждане на ситуацията.

Директорът Никова посочи, че санкциите, които нападателката може да получи, варират от забележка до директно изключване от училище, в зависимост от тежестта на инцидента и последвалото разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари