Близо пет часа отнема отиването до летището в Букурещ и връщането обратно в Русе

6
Трафикът от камиони и леки автомобили от румънска страна е убийствен
Трафикът от камиони и леки автомобили от румънска страна е убийствен Видео: Русе Медиа

Трафикът от камиони и леки автомобили от румънска страна е убийствен

Близо пет часа отнема отиването до летището в Букурещ и връщането обратно в Русе в делничен ден сутринта. Това показа проверка на екип на Русе Медиа днес, когато бе направено пътуване по този маршрут. При натоварен трафик пък граничните власти въвеждат облекчени проверки за леките автомобили.

Тръгването в 8:00 часа сутринта завърши с 10 минути за преминаване на моста и проверката в Гюргево. Незначителното забавяне бе заради ремонтните дейности в началото на работния ден и придвижването на машини за фрезоване в ремонтирания участък. В момента ремонтът включва премахване на страничните мантинели и фрезоване на асфалтовото покритие, което се изнася.

Преминаването от България към Румъния бе лесно, но съвсем друга бе ситуацията по това време рано сутрин в обратна посока, където трафикът от камиони и леки автомобили е убийствен. Опашката е не само по самия мост, а стига и до голямото кръгово към Гюргево. Причината са румънските туристи, които използват рано сутрин да тръгнат на път.

С един час трафик през центъра на Букурещ и обратно, връщането на пункта за такса мост в Гюргево е малко след 11 часа, а опашката вече е стопена. Около 20 минути отнема преминаването до граничната проверка в Русе, тъй като автомобилите се пускат на порции и се изчаква включително и на самия мост.

Заради трафика е въведена организация за по-облекчено преминаване при проверка на документи на леки автомобили, като се вкарват в системата единствено пътуващите, които са от страни извън ЕС.

В петък следобед и през уикенда ситуацията е коренно различна по отношение на движението, тъй като тогава масово румънците пътуват към курортите или се връщат от почивка.

Полезна информация за ситуацията към Дунав мост дават камерите на сайта на Община Русе, които показват в реално време какво се случва на подхода към границата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Никола
    Защо Русе медия /Дунав мост/ ходи в Румъния за 5 часа? Кого изпраща на летището в жегата?
  • -2
    5
    бандера
    Ето аз например гласувах за Адолф едно време,пък той да вземе да ме пъхне в концлагер с разни чифути и комунисти...пък там каква любов видях не ми се приказва......
  • 2
    4
    бандера
    Стига сте мрънкали, бе. Гласувате ли на избори, или ви мързи?!
  • 1
    3
    софче,
    ти от кои си, кака?!? От първите, или от вторите идиоти?!? А може би от тези, дето са подредени в редичка?!?
  • 1
    2
    До Софи
    Права си.Гербераст до гербераст,Седераст до седераст,Бе Се Пар до бе се пар,Пе Пе руда до Пе Пе руда,ДаИбъец до ДаИбъец,Де Бе до де бе,и так далее всички с общ произход БКП МВР ДС и комсомола.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари