Близо 40 шофьори са нарушили забраната за изпреварване на Дунав мост

0
Подобни нарушения водят до блокиране на движението по мостовото съоръжение, което е в ремонт
Подобни нарушения водят до блокиране на движението по мостовото съоръжение, което е в ремонт Снимка: БТА / Архив

Подобни нарушения водят до блокиране на движението по мостовото съоръжение, което е в ремонт

От средата на септември до момента 39 водачи са санкционирани за неспазване на забраната за изпреварване в зоната преди ремонтните дейности на Дунав мост при Русе. Тази информация бе предоставена от граничния пункт за Българската телеграфна агенция (БТА).

Представители на граничния пункт подчертаха, че подобни нарушения водят до временно блокиране на движението по мостовото съоръжение, което е в процес на ремонт от 10 юли 2024 година. Особено тревожен е фактът, че за един ден са били глобени петима шофьори, а в друг случай неправилно изпреварване е довело до сблъсък между автобус и лек автомобил с румънска регистрация.

Статистиката показва, че преобладаващата част от нарушителите са български граждани. Всички установени нарушения са санкционирани от екипи на "Пътна полиция". Интересно е да се отбележи, че някои от оправданията на шофьорите включват износена и неясна пътна маркировка, както и твърдения, че не са забелязали поставените пътни знаци.

В отговор на тези оплаквания, днес Областното пътно управление и фирмата-изпълнител на ремонта предприеха мерки за подобряване на безопасността. Те извършиха нанасяне на нова пътна маркировка по целия български участък от моста. За целта движението на превозни средства бе преустановено за около един час.

Граничните власти отново отправят апел към шофьорите да спазват стриктно забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да следват указанията на служителите, регулиращи движението в района.

Въпреки предизвикателствата, от граничния пункт уверяват, че трафикът на леки автомобили в района на Дунав мост се движи нормално. Средно на денонощие се пропускат над 1400 камиона във всяка посока, което показва, че въпреки ремонтните дейности, транспортният поток се поддържа на задоволително ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари