Биршен Ибрямова: Защо човек с имунитет и без обвинение е задържан?

0
Смятам, че Рая Назарян като юрист няма да свали имунитета на съпруга ми
Смятам, че Рая Назарян като юрист няма да свали имунитета на съпруга ми Снимка: Биршен Ибрямова / Facebook / Архив

Съпругата на задържания депутат Джейхан Ибрямов оспорва законността на ареста му

Биршен Ибрямова, съпругата на задържания народен представител Джейхан Ибрямов, изрази съмнения относно законността на ареста на съпруга ѝ и начина, по който е проведена акцията срещу него. В изявление пред медиите тя подчерта, че като действащ депутат Ибрямов се ползва с имунитет, който може да бъде свален единствено от председателя на Народното събрание Рая Назарян.

"Смятам, че Рая Назарян като юрист няма да свали имунитета на съпруга ми", заяви Биршен Ибрямова пред журналисти, след като посети Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), за да се опита да се срещне със съпруга си.

Ибрямова разкри, че от момента на задържането на съпруга ѝ на 2 октомври 2024 година, тя не е получила никаква официална информация за състоянието му или за причините за ареста. "От вчера нямам информация какво се случва с него. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) не ми предостави информация. Казаха, че извършват обиск, но не ми показаха никакъв документ", сподели тя, предаде bTV.

Според разказа на Ибрямова, акцията в дома им е проведена в късните часове на вечерта, около 21:00 часа, докато тя е била с двете им деца. "Разбирам, че обвинение няма. Защо човек с имунитет и без обвинение е задържан?", попита риторично тя.

Междувременно, от прокуратурата потвърдиха, че са изпратили искане за сваляне на имунитета на Джейхан Ибрямов както до Централната избирателна комисия (ЦИК), така и до Народното събрание. Ако искането бъде удовлетворено, Ибрямов ще бъде обвинен в купуване на гласове. Той е задържан за 24 часа в района на болница "Пирогов" с част от поискани 400 000 лева.

Неофициални източници, цитирани от медиите, твърдят, че при Ибрямов са открити 100 000 лева в белязани банкноти. Прокуратурата също така твърди, че разполага със звукозапис на гласа на депутата.

Биршен Ибрямова категорично отхвърля обвиненията срещу съпруга си, определяйки случващото се като "инсценировка". "Ние от четири месеца насам с моя съпруг сме на страната на Ахмед Доган. Това предстои да се случи с всички, които подкрепят Доган", заяви тя, намеквайки за политически мотиви зад ареста.

Случаят с Джейхан Ибрямов повдига сериозни въпроси относно спазването на парламентарния имунитет и процедурите за задържане на народни представители. Очаква се в следващите дни да има развитие по казуса, като всички погледи са насочени към решението на председателя на Народното събрание Рая Назарян относно искането за сваляне на имунитета на депутата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Няма значение
    Като има имунитет е богопомазан ли Да му се свали имунитета и да бъде съден Тия последно време ни занимават с цирка си в тяхната партия Като не им изнася да ходят другаде и там да си предават номерата
  • 5
    2
    Анонимен
    Защото е притежавал белязани банкноти, а това е престъпление.
  • 9
    1
    The Justice
    Защото е задържан на местопрестъпление в момент на извършване на тежко умишлено престъпление. Разбра ли Айшето? И в тази ситуация имунитета си го заври в задника
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари