BG-ALERT: 98% от всички клетки били задействани при мащабното тестване

0
Николай Николов: Това е тест на системата, а не за гражданите
Николай Николов: Това е тест на системата, а не за гражданите

Николай Николов: Това е тест на системата, а не за гражданите

Националната система за ранно предупреждение и оповестяване BG-ALERT преминала успешно мащабно тестване, достигайки до 98% от всички клетки на мобилните оператори в България. Тази информация бе споделена от Николай Николов, съветник на министъра на вътрешните работи, в интервю за Българската национална телевизия (БНТ).

Детайли за тестовата проверка

Николов подчерта, че проверката е била насочена към тестване на самата система, а не към оценка на реакцията на гражданите. "Това е тест на системата, а не за гражданите," поясни той, акцентирайки върху техническата страна на процеса.

Избор за участие

Интересен аспект на тестването е била възможността за доброволно участие. "Имало е възможност да избираме дали да участваме в този тест или не," обясни Николов, посочвайки, че за целта е бил използван специално изграден канал.

Функциониране при реална опасност

Съветникът на вътрешния министър увери обществеността, че в случай на реална опасност, системата ще работи по различен начин. "Ако има опасност, каналът е отпушен и всички граждани ще получат сигнал," заяви той, подчертавайки разликата между тестовия режим и реалното функциониране на BG-ALERT.

Гаранции за сигурност

В заключение, Николай Николов даде уверение на българските граждани относно ефективността на системата: "Ако има опасност около вас, ще получите съобщение от BG-ALERT." Това изявление цели да повиши доверието в системата и да подчертае нейната готовност да реагира при критични ситуации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари