Бедстващ пенсионер в тунела на блока на "Борците"

0

Мъжът е обещал, че като си получи пенсията, ще потърси квартира

Снимка на мъж, който спи на улицата в Русе, стана причина за широка обществена реакция в социалните мрежи. Случаят е свързан с човек, който е заснет в тунела на блок "Борците", разположен близо до Техникума по дървообработване.

Венислав Кюмюрджийски разказа, че след направената проверка от общинския екип, мъжът е категорично отказал помощ и настаняване в социално жилище. Според служителката от отдела, човекът е обещал, че след като получи пенсията си следващата седмица, ще потърси квартира. Към момента, обаче, не могат да предприемат други мерки. Кюмюрджийски изрази опасения, че до тогава мъжът може да пострада от сериозни здравословни проблеми като пневмония и дехидратация.

Виктория Донева-Георгиева, която също е забелязала мъжа, съобщава, че го е видяла да чете книга в 12:15 часа и го е забелязала отново, когато вече спи. Тя се е поколебала да подаде сигнал и да го снима, след като в миналото лято е била обвинена за снимки на клошари.

Този инцидент поставя въпросите за ефективността на социалните служби и за това как обществото може да реагира на подобни ситуации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    20
    Аз
    Социалните служби са безсилни, ако мъжът не желае да постъпи в заведение и или откаже помощ. Такова е законодоателството и няма смисъл да се прехвърля отговорността към социалните служби. Същият е казусът и с психично болните . Има закони, но не довършени или не написани както трябва .
  • -2
    19
    Говнояд Куросмук Зеленски
    Скоро като наебат и обесят куросмук зеленски и всичко ще се оправи,дотогава ще порим хохълски задници
  • 4
    18
    Социалните и ефективност
    на дейността са несъвместими неща. Моето уважение към чисто човешкия аспект на проблема, но така докога?А с нормалните за всеки човешки индивид физиологични нужди не създава ли ситуацията проблем на всички останали? Там има офиси, заведения, не преминават само хора за блоковете и за паркинга отзад.Ще започнат едни зарази да се разнасят, нали схващате.Какво мисли по казуса прокуратурата? Днес е един, утре вдругиден ще станат повече любителите на свобода.
  • -7
    17
    Говнояд Куросмук Путин
    Като падне Путин всичко ще се оправи.До тогава ще порим руски задници!
  • 0
    16
    с трети клас
    дидоооу, неграмотнико мой, взЕми прочети някой речник.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...