Неприятна изненада за част от пенсионерите в Русе

5
Защо не мога да се възползвам от облекченията за пенсионери в градския транспорт?
Защо не мога да се възползвам от облекченията за пенсионери в градския транспорт? Снимка: Архив

Оказва се, че градския транспорт е безплатен, но само за някой пенсионери

Таня Мелтон се обърна към редакцията на Dunavmost, за да изрази разочарованието си от несправедливото отношение към част от пенсионерите в Русе. Тя сподели, че е била неприятно изненадана, когато е разбрала, че не може да се възползва от безплатния градски транспорт, въпреки че е пенсионерка по решение на НОИ.

"Оказа се, че решението на НОИ за пенсия не е достатъчно, за да получа безплатна карта. Оказва се, че само пенсионерите с достатъчно стаж имат това право. А аз, както и много други хора, оставаме извън тази привилегия", споделя г-жа Мелтон. "Чувствам се дискриминирана и не мога да разбера защо се прави това разделение. Надявам се на законосъобразно обяснение от страна на отговорните институции."

Обещанието на Община Русе

Припомняме, че Община Русе обяви, че от 1 юли пенсионерите ще пътуват безплатно в градския транспорт. Тази новина беше посрещната с радост от много хора, но както се оказва, не всички ще могат да се възползват от нея.

Какво да правят пенсионерите без достатъчно стаж?

За съжаление, в момента няма информация какви са алтернативите за пенсионерите, които не отговарят на изискването за достатъчно стаж. Те ще трябва да плащат за билети или карти за градски транспорт по стандартните цени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    Въпрос
    Нали е безплатно. Вече имам извадена карта. Защо всеки месец трябва да се редя на опашка, да чакам поне 1 час, че да ми я заредят за следващия месец? Не може ли да се опрости процедурата или да може да става това зареждане онлайн.
  • -8
    15
    Назми Ибрям
    Никога няма да плача на тъп и прост комунист, че ме е пренебрегнал за нещо. Достойнството за мен е на първо място. Та и тая пенсионерка, няма достойнство и за една карта по градския транспорт плаче и нарежда. Такива хора като тая обикновено са егоисти, завистливи и скандалджии и не може да има уважение към тях. Всеки мрънкащ човек ме прави да се отвратя от хората.
  • 7
    14
    Petya
    НякоЙ пенсионери ! Като прочетох това, не продължих. Научете го веднъж завинаги!
  • 3
    13
    ТЕЛК РУСЕ
    Всички с пенсионери с ТЕЛК получават всеки месец кинти за транспорт, за да може да си паркират лъскавите джипове по инвалидните места на МОЛ-а
  • 9
    12
    Бе
    Стари хора туй са.Що чините от тях.Един път туй,други път,онуй.Или им дайте или недейте.Старост нерадост.Кой има късмет ще я доживей.България стана държава със бедно,завистливо и зло човешко общество.Не е добре никак даже.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари