Българското училище в Букурещ получава дарение от Русе

2
Областният управител с жест към сънародниците ни в Румъния
Областният управител с жест към сънародниците ни в Румъния Снимка: БНТ / Архив

Областният управител с жест към сънародниците ни в Румъния

Българското неделно училище "Йордан Йовков" към Посолството на Република България в Румъния ще открие новата учебна година с тържествена церемония в четвъртък, 12 септември 2024 година. Събитието, организирано от Негово Превъзходителство Радко Влайков, посланик на България в Румъния, ще се проведе в столицата Букурещ.

Сред официалните гости на церемонията ще бъде Драгомир Драганов, областен управител на Русе. Той ще направи специално дарение от книги за учениците в българското училище. Освен него, в събитието ще вземат участие и други представители на русенските институции - доктор Росица Георгиева, началник на Регионалното управление на образованието, и Енчо Енчев, заместник-кмет по образование и култура на Община Русе. Те също са подготвили подаръци за училището.

Програмата на тържеството включва и молебен за здраве и успех в учебното дело. Официалната церемония по откриването на учебната година е насрочена за 18:30 часа българско време.

Българското неделно училище "Йордан Йовков" играе важна роля за съхраняването на българския език и култура сред сънародниците ни в Румъния. Подкрепата от страна на българските институции, включително и тази на областната управа в Русе, допринася за укрепването на връзките между двете съседни държави и за запазването на българската идентичност сред общността ни в северната ни съседка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Alèx
    КЪДЕ И КОЛКО СА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА В КОНСТАНЦА! КЪДЕ Е ОНАЯ ФЛЬОРЦА МОНИКА МАКОВЕЙ ДА ОТГОВОРИ? ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ВЕ, НАДУПЕНИ ПОСЕРИЧИ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари