Български полицаи с кучета ще охраняват Олимпийските игри

0
Кучетата са обучени да откриват експлозиви
Кучетата са обучени да откриват експлозиви

Кучетата са обучени да откриват експлозиви

С наближаването на откриването на Летните олимпийски игри в Париж, мерките за сигурност във френската столица са на най-високо ниво. Въздушното пространство над града ще бъде затворено след 18:00 часа, а над 45 хиляди полицаи са мобилизирани за охрана на събитието, информира bTV.

Сред тях са и български полицаи, които заедно с кучетата си участват в специалните мерки за сигурност. Един от тях е Богдан Димитров от ГДБОП, а други двама са от ОДМВР – Варна и ОДМВР – Пловдив. Те са част от екипите, които ще се грижат за безопасността по време на игрите.

„Всички сме изключителни професионалисти, френските колеги са се погрижили за това нещо и няма езикови бариери между нас. Малко са проблеми тук по организацията на това кой екип къде ще бъде. Кучетата ни са обучени да откриват експлозиви и нашата задача е с тях да претърсим всяко едно ъгълче, където е възможно да има нещо“, сподели Богдан Димитров от ГДБОП.

При откриване на подозрителен предмет, кучетата маркират с лягане или сядане, а френските сапьори поемат контрола и осигуряват безопасността на района.

„За нас е огромна чест и отговорност да сме част от охраната на такъв голям спортен форум. Смятам, че до момента сме се представили добре и оправдаваме напълно гласуването на доверие“, коментира Илиян Вълев, полицай от ОДМВР – Варна.

С наближаването на 18:00 часа, въздушното пространство над Париж ще бъде затворено, а в небето ще се появи специален въздушен балон. Това е част от мерките за сигурност, предвидени за откривателната церемония на Олимпийските игри, която ще бъде уникална по рода си - за първи път откриването ще се състои извън стадион и по вода.

Организаторите обещават грандиозно шоу, което ще бъде наблюдавано от милиони зрители по целия свят. Това събитие обаче няма да има генерална репетиция, което го прави още по-неповторимо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    А бе,
    Все едно, че гледам Хепи Ванче...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари