България гори заради бюрокрацията

0
Кирил Петков: Пожарите са резултат от липса на организация и координация
Кирил Петков: Пожарите са резултат от липса на организация и координация Снимка: БТА

Кирил Петков: Пожарите са резултат от липса на организация и координация

Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната" и един от лидерите във формацията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), направи остър коментар по повод ситуацията с пожарите в страната. На влизане в парламента, Петков посочи, че основната причина за трагичните събития е липсата на организация и координация.

"Всички ние гледахме кадрите как хора загубиха домовете си," каза Петков. Според него проблемът не е в липсата на финансови средства, тъй като има достатъчно пари от Оперативна програма "Околна среда". Истинският проблем е в управлението на тези ресурси.

Петков разкри, че четири обществени поръчки в Министерството на вътрешните работи - МВР, са се провалили: две от тях са обжалвани, една е отказана, а четвъртата дори не е стартирала. "Наистина ни изяжда това, че има пари в държавата, но няма машини да спасяват къщите на хората и това е липса на организация, липса на координация," подчерта Петков.

Той изказа благодарност към пожарникарите, които работят с остаряла техника, като някои от машините са на повече от 40 години. Петков призова за спешни мерки за подобряване на управлението на обществени поръчки, за да се предотвратят подобни катастрофи в бъдеще.

На въпрос относно проваленото заседание на антикорупционната комисия, Петков обясни, че представители на ГЕРБ, ДПС и БСП са напуснали заседанието, а от "Възраждане" са поискали проверка на кворума. Това според Петков показва нуждата от реформа в антикорупционното законодателство.

Борислав Гуцанов от "БСП за България" също коментира темата с пожарите, като предложи Народното събрание да отдели средства за пострадалите хора и за покупка на летателна техника.

Божидар Божанов от ПП-ДБ категорично отрече да има разлом между "Демократична България" и "Продължаваме промяната", като подчерта, че антикорупционното законодателство е приоритет и не противоречи на Конституцията.

Пожарите в страната подчертават необходимостта от ефективно управление и координация на ресурсите. Въпреки наличието на финансови средства, бюрократичните пречки и липсата на модерна техника затрудняват борбата с кризисни ситуации, което изисква спешни реформи в управлението на обществените поръчки и антикорупционното законодателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Учуден бесарабски гей
    Кирил ПУТКОВ - Простото: фалшификатор на подписи,патологичен лъжец,надупена мирлизива подлога и за капак убиец на пътя в съучастие с куросмука Зайо Цицин! На директна къса каишка от посолствоТО. И за този екскремент има примати като алкохолика даскал,които да гласуват....В Русе, този отпадък се представлява от - Рена (чубрата) и други знайни и незнайни надупени помияри от бандеорнацисткия екскремент, знайно защо наречен ДеБил-ПеПеруги И за този боклук има хора да гласуват?!
  • 2
    10
    Учуден
    кЪстадин кЪсопишков - за 10 г. участва или работи за БСП, ГЕРБ, ДПС, ВМРО, Атака, НСФБ, Движение 21, а днес за шайката "иZраждане". На дирекна хранилка на мУтрофанова! В Русе, този отпадък се представлява от - Мариан(тъпото)-"омбудсманa", Милен(психото), Алтънчо(адвокатчето) и други знайни и незнайни заварчичи-помияри от руслямския екскремент, незнайно защо наречен "иZраждане" И за този боклук има хора да гласуват?!
  • 2
    9
    Учуден бесарабски гей
    Кирил ПУТКОВ - Простото: фалшификатор на подписи,патологичен лъжец,надупена мирлизива подлога и за капак убиец на пътя в съучастие с куросмука Зайо Цицин! На директна къса каишка от посолствоТО. И за този екскремент има примати като алкохолика даскал,които да гласуват....
  • 5
    8
    Учуден
    кЪстадин кЪсопишков - за 10 г. участва или работи за БСП, ГЕРБ, ДПС, ВМРО, Атака, НСФБ, Движение 21, а днес за шайката "иZраждане". На дирекна хранилка на мУтрофанова! И за този боклук има хора да гласуват?!
  • -3
    7
    daskal
    Аз съм алкохолизиран безработен неудачник,гласувам за отрепки като Простото защото ми плащат за да си купувам евтина водка.Затова и съм такъв миризлив УСраински парцал и жалка подлога на ДеБил-ПеПерастите...обаче когато Путин спечели войната (което вече е станало на 99%) ще бъда първи с руско знаменце!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари