Атанаска Дишева: Моделът на Сарафов прилича на този на предшественика му

0
Само трима души са номинирали Сарафов за главен прокурор, обясни съдията
Само трима души са номинирали Сарафов за главен прокурор, обясни съдията

Само трима души са номинирали Сарафов за главен прокурор, обясни съдията

Номинацията на Борислав Сарафов за поста главен прокурор на Република България предизвика редица коментари в юридическите среди.

Съдия Атанаска Дишева, член на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), изрази своето мнение по въпроса, като подчерта приликите с предходния избор на Иван Гешев за същата позиция.

"Надявам се, че и тази кандидатура и избор няма да е толкова предвидим като на Иван Гешев. Моделът на Сарафов вече прилича на този на предшественика му", заяви в ефира на сbTV ъдия Дишева. Тя обърна внимание на факта, че персоналният състав на ВСС остава до голяма степен непроменен, с изключение на намаляването му с петима души.

Интерес предизвиква и фактът, че преди около година Сарафов е заявил публично, че няма да се кандидатира за поста главен прокурор. Тази промяна в позицията му предизвиква въпроси относно искреността на неговите намерения. Съдия Дишева коментира: "Прилича на това, което вече сме гледали, в което сме участвали. Един човек да се обърне на 180°. Със сигурност при едно от изказванията или в една от хипотезите не е искрен и не знам коя - дали тази, когато е казал 'няма да се кандидатирам при никакви обстоятелства, няма да участвам в процедурата' или съгласието за участие".

Съдия Дишева разкри, че само трима души са номинирали Сарафов за главен прокурор. Въпреки това, тя смята, че това не променя съществено ситуацията. Тя припомни, че същите членове на прокурорската колегия, които сега подкрепят Сарафов, преди време са променили драстично отношението си към Иван Гешев.

"Това са същите хора в прокурорската колегия, които за много кратък период от време промениха отношението си към Иван Гешев и от така най-добрия главен прокурор в техни изказвания той се превърна в човек, който не може да продължи да изпълнява длъжността на обвинител номер едно", обясни Дишева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари