Състезание с един кон: Борислав Сарафов е единственият кандидат за нов главен прокурор

0
Временно изпълняващият длъжността се бори за постоянен мандат
Временно изпълняващият длъжността се бори за постоянен мандат Снимка: БТА

Временно изпълняващият длъжността се бори за постоянен мандат

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) номинира Борислав Сарафов за поста главен прокурор на Република България. Номинацията беше внесена от членовете на колегията Стефан Петров, Пламен Найденов и Светлана Бошнякова на последното възможно заседание на Пленума на ВСС, на което можеха да се предлагат кандидатури.

Сарафов, който в момента изпълнява длъжността временно изпълняващ функциите главен прокурор, се оказа единственият кандидат за този висок пост в съдебната система. Той зае временно позицията през средата на 2023 година, след като мандатът на предишния главен прокурор Иван Гешев беше прекратен предсрочно.

За да бъде избран за следващия главен прокурор на България, Борислав Сарафов ще се нуждае от подкрепата на най-малко 13 члена на Висшия съдебен съвет. Предстоящото гласуване ще определи дали той ще получи необходимата подкрепа за заемане на този ключов пост в българската правосъдна система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Обикновения човек
    Той седи по кафенета и псува всичко.Та ще разбира от прокурори?!?ама те пък от своя страна са на принципа" пременил се Илия, и пак с тия".
  • 2
    2
    Do 1
    Виакш да се махаме от ЕС, а. До одим при орките? Държавата ни е разграден двор но не заради ЕС, а заради преклонената глава. Единственият (все още) легитимен начин такива състезания с един кон да изчезнат е гласуването. ДПС-тата се бият за едни 100 - 150 000 гласа. Ако не гласуват 2, а 3 000 000 тези 150 к гласа ще потънат като водя в пясък. Но както е казал ОНЯ - СЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ.
  • 6
    1
    Милонов
    Живеем в парцелирана държава,в която основните "арендатори"са двама,известни вече и на малките деца.Кога обикновеният човек,ще има правото и възможността, той да каже, кой да е гл. прокурор на Р.България?Номинацията за този е от трима индивиди, оплетени в огромното кълбо от свински черва.Хилавите чиновници в Брюксел,не ги е еня какво се случва в татковината ни. За тях ние сме територия с послушен и кротък народ,който е като пластелин в ръцете им.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари