Атанас Илков: Не е възможно да се прикрие сигнал за изборни нарушения

0
Вътрешният министър увери в професионализма на МВР за изборите
Вътрешният министър увери в професионализма на МВР за изборите Снимка: БНТ

Вътрешният министър увери в професионализма на МВР за изборите

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков изрази увереност в подготовката на Министерството на вътрешните работи (МВР) за предстоящите избори по време на участието си в предаването "Панорама" по Българската национална телевизия (БНТ). Той подчерта натрупания опит и професионализъм на служителите в организирането на изборни процеси през последните две години.

"Колегите натрупаха достатъчно опит в организирането на избори през последните две години и разчитам на техния професионализъм, за да се оправдае доверието на гражданите", заяви министър Илков.

Той разясни процедурата за обработка на сигналите за изборни нарушения, като подчерта, че всеки сигнал незабавно се въвежда в географската информационна система на МВР. Това позволява непрекъснато наблюдение на броя, източника и статуса на обработка на сигналите.

"Няма никаква възможност да не бъде заведен сигнал, той да бъде прикрит и да не бъдат извършени необходимите действия", увери вътрешният министър.

Относно въпроса защо не е разкрил информация за купуване на гласове на предишни избори пред парламента, Илков обясни, че такова действие би било неуместно и незаконно. Той подчерта важността на събирането на достатъчно данни и годни доказателства, преди да се правят публични изявления.

По темата за присъединяването на България към Шенгенското пространство, министърът изрази увереност в подготовката на страната по отношение на сухопътните граници. Той потвърди, че България е изпълнила всички необходими критерии.

"Имам ежеседмични онлайн срещи с моя колега от Румъния - водим разговори за това какво предстои да изпълним, така че да бъдем единни в нашите позиции и действия и да покажем на ЕС, че вървим съвместно и постигаме всичко онова, което е като изисквания", сподели Илков.

Министърът също така коментира успешното сътрудничество с Турция в областта на миграционната политика, отбелязвайки значително намаление на мигрантския поток с 70% в сравнение с предходната година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари