Антон Кутев: Не им стигали 5 гласа? С възможностите на Пеевски ще си ги придобият

0
Изборът на председател на парламента не е проблем, а политическа истерия
Изборът на председател на парламента не е проблем, а политическа истерия Снимка: bTV

Изборът на председател на парламента не е проблем, а политическа истерия

Антон Кутев, бивш говорител на двете служебни правителства на Румен Радев, заяви пред БТВ, че сложността около избора на председател на парламента е малко пресилена и представлява политическа истерия. Според него не е проблем, че една партия е подкрепила друга, защото работата на Народното събрание е да се правят компромиси.

„Бойко Борисов опитва да покаже сила и да каже, че ще управлява, но знае и че не може много, много да управлява - неговата задача е сложна“, каза Кутев.

"Никола Минчев имаше също малък парламентарен стаж", отговори той на въпрос Рая Назарян не е ли млада в парламента, за да стане негов председател.

Относно мандата на ГЕРБ

Кутев изрази мнение, че не вярва ГЕРБ да изпуснат мандата, макар да не знае как точно ще го реализират. „Не им стигали 5 гласа? С възможностите на Пеевски не се съмнявам, че ще си ги придобият“, добави той. Според него Борисов и Пеевски са преценили, че при едни избори лесно ще победят ПП-ДБ и ще ги елиминират, което вече се е случило на изборите от този месец.

Технологиите срещу идеологиите

„На тези избори технологиите победиха идеологиите“, коментира Кутев, отбелязвайки значението на новите технологии в политическите кампании и изборните процеси.

Ситуацията в БСП

Антон Кутев също така критикува настоящото състояние на БСП под ръководството на Корнелия Нинова. Според него Нинова е довела партията до момент, в който тя трябва да оцелее, и я е превърнала в секта, която вече не може да се издържа финансово. Кутев предложи ребрандирането и обединението като стъпки пред БСП, като посочи, че председателят на Младежкото БСП и други младежи от партията могат да управляват столетницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари