Антъни Блинкен: Иран ще атакува Израел в рамките на 24 часа

0
Държавният секретар на САЩ е инициирал телефонен разговор с колегите си от Г-7
Държавният секретар на САЩ е инициирал телефонен разговор с колегите си от Г-7 Снимка: БГНЕС

Смята се, че този удар би бил отговор на убийството на ръководителя на Политбюро на ХАМАС, Исмаил Хания

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отправи сериозно предупреждение към външните министри на страните от групата на Г-7 за възможна атака от страна на Иран и шиитското движение "Хизбула" срещу Израел в следващите 24 часа. Тази информация беше разпространена от порталът Axios, позовавайки се на анонимни източници, предаде агенция Фокус.

Според източниците, Блинкен е инициатор на спешен телефонен разговор с колегите си от Г-7. Целта на този разговор е била да окаже дипломатически натиск върху Иран и "Хизбула", с надеждата да минимизира силата на техния потенциален удар. Смята се, че този удар би бил отговор на убийството на ръководителя на Политбюро на ХАМАС, Исмаил Хания, което се е случило в Техеран.

По време на разговора Блинкен е подчертал, че смекчаването на последствията от евентуална атака би било най-добрият начин за предотвратяване на пълномащабна война в региона. Въпреки уверенията на държавния секретар, че САЩ работят активно за ограничаване на заплахата, не е ясно как точно Иран и "Хизбула" биха изпълнили своята атака.

Източниците добавят, че ръководителят на американското външнополитическо ведомство е изразил своето разочарование от влиянието, което ескалацията на близкоизточния конфликт е оказала върху преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа. Блинкен е уверил своите колеги, че преди убийството на Хания американската администрация е била убедена, че страните са по-близо от всякога до сключване на споразумение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Адолф Нетаняху
    Ох,ох,май ще вися на колесника на самолета,заедно с моят нашмъркан любовник от Киев
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари